Mano Gargždai



Kokiuose įrengimuose reikalingi slėgio jutikliai?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Populiarėjant pramonės automatizacijai, kuria siekiama padidinti našumą, pramonės įrenginių ir taikomųjų programų įrangos valdymas yra būdas apsaugoti įmonių investuotą kapitalą. Tačiau norint valdyti, būtina išmatuoti. Štai kodėl slėgio siųstuvai yra tokie svarbūs tikslumo prietaisai, nes jie matuoja faktinį naudojamą slėgį ir praneša valdikliui, užtikrindami idealias veikimo situacijas.

 

Kur naudojami slėgio jutikliai?

Slėgio jutikliai yra svarbūs komponentai lėktuvuose, traukiniuose ir automobiliuose, juos rasite net nešiojamuosiuose kompiuteriuose, išmaniuosiuose telefonuose ir kavos aparatuose. Ar kada susimąstėte, kaip meteorologas nuspėtų orą be slėgio jutiklių? Jie taip pat plačiai naudojami naftos ir dujų energijos srityse, gamybos surinkimo linijose, mokslo laboratorijose, farmacijos pramonėje ir kitur. Slėgio matavimo technologija sukurta siekiant užtikrinti aukštą patikimumą ir tikslumą atšiauriausioje aplinkoje.

Vadinamieji slėgio jutikliai yra paklausūs energetikos komplekso, maisto gamybos, naftos perdirbimo ir kitose pramonės šakose, kur būtina žinoti skaitmeninę slėgio vertę, kad būtų užtikrintas sklandus ir saugus įrangos veikimas. Šis prietaisas, skirtas stebėti slėgį skystoje arba dujinėje terpėje, perduodant signalą apie gautus matavimus į atitinkamą įrangą. Tai būtina norint laiku koreguoti įvairių technologinių procesų parametrus.

 

Kaip tai veikia?

Šio prietaiso veikimo principas tiesiogiai priklauso nuo išmatuoto slėgio tipo:

  • Absoliuti vertė visa vertė priimto nulio atžvilgiu (vakuumo perėjimo į slėgį taškas),
  • skirtumas slėgio intervalas tarp dviejų nurodytų taškų,
  • perteklius – vertė, palyginti su atmosferos slėgiu.

Norint išvengti didelių finansinių išlaidų ir pasirinkti tinkamą slėgio jutiklį, būtina atsižvelgti į keletą svarbių kokybės savybių:

  • slėgio diapazonas skirtingiems naudojimo tikslams diapazonai gali labai skirtis vienas nuo kito;
  • matavimo tikslumas – kai kuriais atvejais reikalingas didžiausias tikslumas, pavyzdžiui, kuriant variklius lenktyniniams automobiliams;
  • temperatūra yra nepaprastai svarbus ir rimtas rodiklis, nes prietaisai yra labai paklausūs tiems prietaisams, kurie naudojami įvairiuose temperatūros diapazonuose;
  • šio įrenginio išvesties signalo kokybė;
  • informacijos apie esamą slėgį perdavimo principas;
  • patogumas prijungti slėgio jutiklį prie technologinio proceso;
  • jutiklio gamybos medžiaga yra būtina, jei planuojama jį naudoti esant didelėms apkrovoms.

Slėgio matuokliai leidžia valdyti daugumą gamybos procesų, jie sėkmingai naudojami svarbiose socialinėse srityse. Be jų neįmanoma įsivaizduoti normalaus gyvenimo.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 499 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,