Mano Gargždai



Savivaldybė klausia: ar reikia atverti Rinkos aikštę?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Planuojama atverti Rinkos aikštė už dabartinio „LP“ pastato, priešais bažnyčią/ Lauros Jankutės nuotr. Planuojama atverti Rinkos aikštė už dabartinio „LP“ pastato, priešais bažnyčią/ Lauros Jankutės nuotr.

Lietuvos paštui pranešus apie planus persikelti į kitą vietą Gargžduose, kuri būtų modernesnė, patogesnė ir, svarbiausia – prieinama asmenims su negalia, vėl atgimė diskusijos dėl pašto pastato nugriovimo. Savivaldybei pastato išpirkimas kainuotų apie 250 tūkst. eurų, lėšų pareikalautų ir jo nugriovimas, tačiau tai leistų miestui grąžinti senąjį vaizdą – atverti istorinę Rinkos aikštę priešais bažnyčią, kurioje nuo 1600-ųjų metų oficialiai, o neoficialiai ir anksčiau, vykdavo turgūs.

 

Šiandien nemažą Rinkos aikštės dalį užimantis pašto pastatas tikrai nepuošia miesto centro. Apgriuvęs statinys užgožia tiek pačią aikštę, tiek bažnyčią. Kadangi Lietuvos paštas ruošiasi išsikelti į kitą vietą, savininkai pastato remontuoti neplanuoja.

Todėl klausiame Klaipėdos rajono gyventojų – ar pritartumėte, kad Savivaldybė išpirktų paštui priklausantį pastatą ir jį nugriautų, taip atverdama Rinkos aikštę?

Savo nuomonę kviečiame išreikšti ČIA.

Apklausa vykdoma iki gegužės 3 dienos.

Gargždų bažnyčia ir dalis Rinkos aikštės, kurią planuojama atverti, nugriovus priešais stovintį Lietuvos pašto pastatą/ Lauros Jankutės nuotr.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 248 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,