Mano Gargždai



Prie Gargždų konteinerių – amžini šiukšlynai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Valdininkai vieningai mano, kad dėl netvarkos prie konteinerių kalti patys nekultūringi žmonės. R. Rapalienės nuotr. Valdininkai vieningai mano, kad dėl netvarkos prie konteinerių kalti patys nekultūringi žmonės. R. Rapalienės nuotr.

Gargžduose pradėjus veikti didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelei, visi džiūgavo, kad nuo šiol gyvensime švaresnėje ir gražesnėje aplinkoje. Tačiau prie mieste esančių konteinerių ir toliau rikiuojamos statybinės atliekos, foteliai, sofos, unitazai ir kiti nereikalingi rakandai.

 

Mieste pilna šiukšlynų

Gargždiškė Rasa portalui mano-gargzdai.lt atsiuntė nuotraukų, kuriose užfiksuotas, kaip ji teigė, šiukšlynas prie konteinerių, esančių prie lopšelio-darželio „Saulutė“. Deja, pasivažinėjus po Gargždus, galima daryti išvadą, kad tokie šiukšlynai laikas nuo laiko atsiranda beveik prie visų konteinerių.

Nuo vasario mėnesio Gargžduose veikia didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelė, kurioje nemokamai priimamos įvairaus pobūdžio atliekos. Tačiau ir ją įrengus, problemų nesumažėjo. Gyventojai skundžiasi, kad aikštelę sunku rasti, ji dirba nepatogiu laiku.

Gegužės mėnesį vykusiame Klaipėdos rajono mero Vaclovo Dačkausko susitikime su rinkėjais, šiems išsakius skundus dėl niekaip neišsprendžiamų šiukšlių problemų, meras tvirtino, kad didelių gabaritų aikštelę Gargžduose viliamasi perimti iš Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC). Esą tada būtų daugiau tvarkos.

Tačiau Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Virgilijus Liepinis informavo, kad kol kas šie planai atidėti.

„Pamąstyta, kol kas palaukti. Kol atskirai bus pradėtos rūšiuoti mūsų atliekos“, – teigė V. Liepinis.

 

Žmonėms trūksta intelekto

Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas mąstė, kad, nors ir yra pranešama, kada didelių gabaritų atliekos bus išvežamos, veikia aikštelė, žmonių neišauklėsi.

„Trūksta žmonių kultūros. Ypač dažnai tokia situacija susiklosto soduose su klaipėdiečiais. Tas pats yra ir Klaipėdoje. Atliekos surenkamos nemokamai. Būna paskelbtos dienos, kada didžiąsias atliekas surinks, arba gyventojai patys jas gali atvežti į aikšteles. Tačiau žmonės vis tiek jas padeda soduose prie bendrų konteinerių. Tokia problema tikrai yra. Bet kol gyventojai patys nesupras, kad teršia savo aplinką, ji toliau ir bus“, – kalbėjo V. Liepinis.

Kad daug kas priklauso nuo pačių žmonių, antrino ir KRATC direktoriaus pavaduotojas Rimantas Gedrimas, patikinęs, kad didelių gabaritų surinkimo aikštele Gargžduose gyventojai naudojasi aktyviai.

„Tai priklauso nuo žmogaus intelekto, išsilavinimo ir išprusimo. Jeigu pats savęs negerbia, meta viską bet kur“, – teigė R. Gedrimas.

Metų pradžioje buvo skelbta, kad tokie šiukšlintojai bus baudžiami. Tačiau, kaip informavo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Edgaras Kuturys, dėl didelių gabaritų atliekų palikimo draudžiamose vietose šiais metais nebuvo nubaustas nė vienas asmuo.

Klaipėdos rajone, Vėžaičiuose, netrukus pradės veikti dar viena atliekų surinkimo aikštelė. Joje iš gyventojų kompostavimui bus priimamos žaliosios atliekos.

Pasak R. Gedrimo, dabar – dar tik darbų pradžia ir, jei oro sąlygos leis, rugsėjo mėnesį aikštelė turėtų būti įrengta.

 

Atliekų kiekiai, kurie buvo surinkti didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje, adresu Geležinkelio Pylimo g., Gargždai:

Naudotos padangos – apie 10 t;

Statybinės atliekos – apie 25 t;

Didžiosios atliekos – apie 27 t;

Elektronika – apie 5 t;

Įvairios pavojingos atliekos – 0,166 t.

 

Liepos Savickaitės ir skaitytojų nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 213 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,