Mano Gargždai



Klaipėdos rajono pirmokams – būtiniausių priemonių krepšeliai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Jau antrus metus iš eilės rugsėjo 1-ąją Klaipėdos rajono pirmokų lauks būtiniausių kanceliarinių priemonių krepšeliai. Tad tėveliai, kurių mažieji tik ką baigė priešmokyklines grupes, rudenį gali pasitikti ramiau – Savivaldybė pasirūpins daugiau nei 20 priemonių rinkiniu, kuris tikrai pravers, pradedant mokslo metus.

 

„Ko gero, pirmokams ir jų tėvams mokslo metų pradžia – šioks toks iššūkis ir nežinia. Vaikai pirmą kartą peržengia klasės slenkstį, reikia pasiruošti visas reikalingas priemones ir apskritai nusiteikti kitokiai kasdienybei, mokslams. Mes, kaip Savivaldybė, norime, kad to nerimo būtų kuo mažiau, tad tęsiame tradiciją ir kiekvienam pirmokėliui dovanojame būtiniausių kanceliarinių priemonių rinkinį. Jame bus viskas, ko reikia mokslo metų pradžiai“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Pirmoko krepšelyje vaikai ras ergonomišką plunksnakotį, sąsiuvinių pirmai klasei linijomis ir langeliais, kapsulių plunksnakočiui, spalvotų flomasterių ir pieštukų, spalvotą dvipusį popierių ir kartoną, piešimo sąsiuvinį, akvarelę, 2 teptukų rinkinį, žirkles vaikams, drožtuką, trintuką, pieštukinių klijų, liniuotę, indelį teptukui plauti ir paletę dažams maišyti, guašą, plastikinį aplanką dokumentams. Visos priemonės bus sudėtos į sportinį krepšelį su Savivaldybės logotipu.

„Iš viso planuojama įsigyti 630 rinkinių. Tad kiekvienas pirmokas, lankysiantis Klaipėdos rajono mokyklą, nepaisant tėvų pajamų, gaus būtiniausias kanceliarines priemones ir mokslo metus pradės pasiruošęs. Apskritai, smagu pirmą dieną mokykloje pradėti nuo dovanų. Tai leis pirmokams jaustis smagiau ir drąsiau. Taip pat tęsime tradiciją kiekvienam pirmokui dovanoti ir po atšvaitą, kad vaikai į mokyklas keliautų saugiai“, – teigia vicemerė Violeta Riaukienė.

Vieno pirmoko krepšelio vertė – beveik 40 eurų. Jį suformavo Švietimo ir sporto skyriaus specialistai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 144 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,