Mano Gargždai



KKS koncertinį sezoną užbaigs LNOBT spektaklis „Sarsuela“ su spalvingais tango ir flamenko šokiais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos koncertų salės nuotr. Klaipėdos koncertų salės nuotr.

Prieš persikeliant koncertams į atviras erdves, Klaipėdos koncertų salė (KKS) kviečia išgirsti paskutinę sezono programą salėje. Tai – spalvinga ir įtraukiantis ispaniškos muzikos spektaklis „Sarsuela“, kurią pristato Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT). Šiluma ir tikromis emocijomis pulsuojančioje operetėje personažus kurs operos žvaigždės – Ieva Juozapaitytė, Steponas Zonys, Tomas Pavilionis ir kiti. Programa skambės birželio 15 dieną 18.30 valandą.

 

„Šis spektaklis ypatingas savo ispanišku temperamentu, vis kitokiomis ir labiau įtraukiančiomis melodijomis, kurias publika niūniuoti norės net ir palikę salę. Koncertas yra apie tris skirtingas poras, tris skirtingas istorijas, kurios susilies į vieną ispanišką fiestą. Į ją įtrauks ir klausytojai“, – intriguoja I. Juozapaitytė.

„Jeigu publika yra pasiilgusi nuotaikingos muzikos, aštrių ir aistringų flamenko ritmų, jie turėtų nepraleisti progos apsilankyti šiame spektaklyje. Nes tik čia kunkuliuoja aistros ir skleidžiasi nuotaikinga flamenko dvasia“, – priduria S. Zonys.

Sarsuela – ispanų nacionalinis muzikinio teatro žanras, derinantis vokalinius numerius, dialogus ir šokį. „Gastroliuojant Ispanijoje, teko matyti daug sarsuelos ir flamenko spektaklių, kurių trukmė – nuo 15 minučių iki 3 ar net 4 valandų. Mano idėja buvo surinkti geriausius muzikinius numerius iš daugelio tokių vaidinimų ir sukurti juos jungiančią istoriją“, – pasakojo „Sarsuelos“ koncepcijos autorius ir muzikos vadovas Vladimiras Prudnikovas.

V. Prudnikovas pabrėžia: „Nors sarsuelų muzika labai graži, melodinga, bet sudėtinga atlikti – virtuoziškos arijos, neatsiejamas pietietiškas temperamentas, charakterių spalvingumas. Tos muzikos abejingai atlikti negali – ji tiesiog neskambės. Joje turi pajusti pietų karštį, vyno skonį, tamsiaakės ispanės viliones...“

Lietuviškojoje sarsuelos versijoje skamba ne tik šiam žanrui būdingos melodijos, bet ir kiti Ispanijos ritmai – flamenkas ar tango. „Sarsuelos“ veiksmas vyksta nedidelio Andalūzijos miestelio šeimos tavernoje (lot. taberna – užeiga), apsuptoje jaukios žalumos ir šilumos, kurioje vakarais muzikuoja tavernos orkestras. Solistai dainuoja ispaniškai, kalba lietuviškai, pasitelkia vaidybą.

Spektaklį pastatė režisierė ir choreografė Jūratė Sodytė, dirigentas Martynas Staškus, scenografė Gintarė Jonaitytė, kostiumų dailininkė Ugnė Tamuliūnaitė, šviesų dailininkas Levas Kleinas. „Sarsuela“ buvo kurta turint tikslą, kad, priešingai nei didieji LNOBT spektakliai, galėtų būti išvežama į kitas Lietuvos scenas.

Operetės personažus įkūnys operos solistai: Ieva Juozapaitytė (sopranas), Steponas Zonys (baritonas), Gabrielė Lileikaitė (mecosopranas), Tomas Pavilionis (tenoras), Austėja Zinkevičiūtė (sopranas), Juozas Janužas (tenoras), šokėja Kamilė Mazrimė ir aktorius bei režisierius Gintaras Liutkevičius.

Į LNOBT spektaklį „Sarsuela“ klausytojai kviečiami birželio 10 d. 18.30 val. KKS.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 362 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,