Mano Gargždai



Minint vagysčių iš gyvenamųjų patalpų prevencijos dieną Klaipėdos apskrities pareigūnai primena – turtą apsaugoti gali padėti ne tik brangiai kainuojantys sprendimai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi policijos nuotr. Asociatyvi policijos nuotr.

Siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į vagysčių iš gyvenamųjų patalpų prevencijos svarbą organizuojamas penktasis vagysčių iš gyvenamųjų patalpų prevencijos dienos minėjimas Europos Sąjungoje. Jo tikslas – suteikti gyventojams informacijos apie būdus, kurie padeda apsaugoti gyvenamąsias patalpas nuo vagysčių ir nebūtinai tai turi būti daug kainuojantys sprendimai – kartais vagys tiesiog pasinaudoja žmonių nerūpestingumu ar neapdairumu.

 

2023 m. birželio 2021 d. Klaipėdos apskrities VPK struktūrinių padalinių bendruomenės pareigūnai kartu su policijos rėmėjais bei socialiniais partneriais įvairiuose apskrityje miestuose vykdys prevencines priemones, per kurias lankysis žmonių susibūrimo vietose, prekybos centruose ir jų prieigose, miesto aikštėse, saugių kaimynysčių grupių teritorijose, bendraus su gyventojais, supažindins juos su dažniausiai pasitaikančiais įsibrovimo į gyvenamąsias patalpas būdais ir kas gali padėti apsisaugoti nuo tokių vagysčių.

Jei gyvenate žemutiniuose aukštuose patariama įstiklinti balkonus, langus ir balkonų duris būtina sandariai uždaryti, ypač jei išvažiuojate iš namų. Vakarais, ypač gyvenant žemutiniuose aukštuose, patariama užtraukti užuolaidas, neviešinti internete informacijos apie brangius pirkinius ar išvykimą atostogauti. Duris užrakinti visais užraktais reikėtų net jei išeinama vos keletui minučių. Niekada nereikėtų palikti raktų „saugiose“ vietose – po augančios gėlės vazonu, laiškų dėžutėse ar po durų kilimėliu.

Patariama įsirengti signalizaciją, vaizdo kameras, automatinį apšvietimą ir vis pasidomėti, kokios yra namų apsaugos naujovės, kad juos galėtumėte apsaugoti maksimaliai.

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad vagystei iš buto ar namo besirengiantys asmenys, dažnai prieš tai jį stebi, renka informaciją. Todėl visada pravartu suklusti, jei skirtingu paros metu pasitaiko atsitiktinių telefono skambučių, nepažįstamų asmenų vizitų įvairiais pretekstais. Pareigūnai rekomenduoja neįsileisti nepažįstamų žmonių į namus neįsitikinus, kad skambinantys į duris yra būtent tie, kas sakosi esą. Net jei asmuo prisistato ir parodo specialų pažymėjimą, informaciją patariama pasitikrinti paskambinus į tą įstaigą, iš kurios žmogus sakosi esąs.

Buto ar namo saugumą užtikrina ne tik techninės priemonės, bet ir bendros žmonių pastangos prižiūrint savo gyvenamąją aplinką. Patariama susitarti su patikimais kaimynais, kad kol jūsų nėra, pasaugotų namus, išimtų spaudą iš pašto dėžutės.

Jei nukentėjote nuo ilgapirščių, pastebėjote įtartiną veiką ar asmenis – praneškite bendruoju pagalbos telefonu 112, arba per www.epolicija.lt.

Būkite atidūs – saugokite savo ir kitų turtą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 123 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,