Mano Gargždai



Klaipėdos rajonas jungiasi prie pilietinės akcijos „Milijonas vaistinėlių Ukrainai“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Nuo liepos 1 d. vairuotojai savo automobiliuose turėtų atnaujinti pirmosios pagalbos rinkinius, todėl akcijos organizatoriai prašo senųjų vaistinėlių, kurios bus nebereikalingos, – neišmesti. Jos gali tapti svaria parama Ukrainai, kenčiančiai nuo agresyvaus rusijos pradėto karo bei plataus masto invazijos. Klaipėdos rajone senąsias vaistinėles galite atnešti į Savivaldybę ar savo seniūniją. Akcija vyks iki liepos 3 d.

 

Ukrainiečiams ypatingai svarbi ir reikalinga pagalba tvarsliava ir kitomis medicinos priemonėmis. Kadangi nuo 2023 m. liepos 1 d. vairuotojai savo automobiliuose turi atnaujinti ar įsigyti naujos sudėties pirmosios pagalbos rinkinius, senosios vaistinėlės taps nebereikalingos ar nebenaudojamos, tačiau jos būtų svari parama Ukrainos gynėjams ir civiliams gyventojams. Surinktos vaistinėlės bus perduotos tiek į karo zoną, tiek civiliams gyventojams.

Klaipėdos rajone nebenaudojamos vaistinėlės renkamos Savivaldybės pirmame aukšte (Klaipėdos g. 2, Gargždai), taip pat jas galima pristatyti ir į savo seniūniją.

Vaistinėlės taip pat renkamos visoje Lietuvoje specialiuose „Circle K Lietuva“ punktuose (https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1NZloxnd5rtQidRd6astbKp1rvsre2kI&ll=55.20222499134216%2C23.657655500000025&z=7).

Akcija vyksta iki liepos 3 d.

Akcijos iniciatoriai: Asociacija „Po mažą žingsnį“, VšĮ „Ukrainos namai“, pilietinė iniciatyvinė grupė.

Akcijos partneriai: Lietuvos Respublikos ambasada Ukrainoje, Ukrainos ambasada Lietuvoje, UAB „Circle K Lietuva“, LIDL Lietuva, DPD Lietuva, UAB ELEKTRUM Lietuva, Susisiekimo ministerija, Lietuvos savivaldybių asociacija, Lietuvos pramonininkų konfederacija.

Akcijos ambasadoriai: Oleksijus Arestovičius, Andrius Mamontovas, Martynas Giga, Benediktas Vanagas, Vaidotas Žala, Antanas Juknevičius.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 410 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,