Mano Gargždai



Kokią funkciją atlieka vonios ventiliatorius su atbuliniu vožtuvu?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Kiekvienoje patalpoje, ypač virtuvėje ir vonios kambaryje, reikia priverstinio vėdinimo, kad joje gyvenantys žmonės jaustųsi patogiai. Daugelis naudotojų nežino, kur galima įrengti ištraukiamuosius ventiliatorius ir kokio galingumo jie turėtų būti. Tokios įrangos gamintojai kartais siūlo ištraukiamąjį ventiliatorių su atbuliniu vožtuvu, kad išspręstų visas problemas, kylančias dėl specifinių niuansų, susijusių su šių patalpų naudojimu.

 

Kokiais atvejais montuojamas vonios ventiliatorius su atbuliniu vožtuvu?

Laikui bėgant natūralus vėdinimas nebesusitvarko su jam pavestomis užduotimis, nes senuose namuose šachtų niekas nevalo, jos užsikemša, jų efektyvumas tampa labai prastas. Jei daugelis vartotojų virtuvėje įrengia ištraukimo sistemą, kad gaminant maistą kvapai nesklistų po visą butą, kodėl gi neįrengus vonios ventiliatoriaus su atbuliniu vožtuvu? Juk vonios kambaryje ir tualete dažnai pasitaiko tokių neigiamų niuansų:

  • - iš vėdinimo sistemos sklinda nemalonūs kvapai
  • - nėra normalios traukos – dėl to oras užsistovi;
  • - dėl užsikimšusios pastato ventiliacijos šachtos neįsiurbiamas šviežias oras;
  • - kampuose pradeda rastis pelėsis – tai akivaizdi padidėjusios drėgmės dėl prastos ventiliacijos priežastis.

Jei atliekant vandens procedūras vonios kambaryje ilgai išlieka plytelių kondensatas ir oras yra drėgnas – tai ženklas, kad reikia skubiai gerinti vėdinimą. Norėdami tai padaryti, galite įrengti paprastą ištraukiamąjį ventiliatorių, kuris privers iš patalpos pašalinti drėgną orą, tačiau tai neišspręs nemalonaus kvapo iš minos problemų – jas padės išspręsti tik ventiliatoriai su atbuliniu vožtuvu.

 

Įrenginio konstrukcija

Ventiliatoriai yra ašiniai arba išcentriniai, o pagal galingumą jie skirstomi į pramoninius arba buitinius. Mus domina tik buitinė versija su atbuliniu vožtuvu. Renkantis reikėtų atsižvelgti į šiuos parametrus:

  • - našumas, m3/val;
  • - energijos sąnaudos, kW;
  • - triukšmo lygis, dB.

Kai kurie modeliai veikia nuolat, kiti – pagal poreikį. Antrasis variantas yra priimtinesnis energijos taupymo požiūriu, nes daugelis namų meistrų šią įrangą prijungia prie jungiklio –  vonios kambaryje įsižiebia šviesa ir tuo pat metu pradeda veikti ištraukiamasis ventiliatorius.

Visų panašių namuose naudojamų prietaisų atbulinis vožtuvas yra pagamintas iš plastiko. Specifinės konstrukcijos atbulinio veikimo vožtuvas plačiai naudojamas įvairiose įvairių patalpų ištraukimo sistemose ir virtuvės ištraukiamuosiuose ventiliatoriuose. Jis pagrįstas veikimo principu drugelio sparnai: įjungus ventiliatorių jo sparnai išsitiesina ir pradeda suktis, o likusį laiką yra sulenkti. Kai ventiliatorius baigia darbą, specialių spyruoklių pagalba oro tiekimas iš patalpos vidaus patikimai nutraukiamas dviem vienodomis pusėmis.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 764 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,