Mano Gargždai



Šachmatininkė Auksė Zonytė atstovavo Lietuvai aukšto meistriškumo tarptautiniame turnyre

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asmeninio albumo nuotr. Asmeninio albumo nuotr.

Birželio 26–27 dienomis Taline vyko puikus tarptautinis Baltijos šalių ir Ukrainos moterų šachmatų turnyras. Šeimininkams bendrame „Žaibo“ turnyre atstovavo 5 komandų žaidėjos, kitoms šalims – po vieną komandą, kurių sudėtyse buvo po 4 šachmatininkes. Viso buvo pakviestos 32 įvairaus lygio ir amžiaus šachmatininkės.

 

Lietuvos šachmatų federacija į šį turnyrą delegavo savo šalies greitųjų šachmatų bei „Žaibo“ lyderes M08, M10, M12 ir M14 grupėse. Tai buvo savotiškas pagerbimas mūsų jaunųjų šachmatininkių, o kartu toks buvo ir antros dienos komandinių varžybų reikalavimas.

Apie turnyro reikšmę byloja tai, kad ambasadorėmis buvo dvi labai iškilios pasaulio bei Baltijos šalių šachmatų asmenybės: GM Natalija Žukova (UKR) bei WGM Dana Reizniece-Ozola (LAT). Projekto vadovė buvo WIM Anastasija Sorokina (EST).

Mūsų garbei, į Lietuvos šachmatininkių rinktinę buvo pakviesta Klaipėdos rajono BĮ Sporto centras ugdytinė Auksė Zonytė. O tai – labai aukštas įvertinimas.

Birželio 26 dieną vyko bendras „Žaibo“ turnyras tarp visų 32 projekto dalyvių. Auksė septyniose partijose surinko 4 taškus ir buvo garbingoje 12-toje vietoje. Jai burtai lėmė susitikti su trimis labai pajėgiomis šachmatininkėmis (Rtg. per 1900), kurių vieną pavyko įveikti. Tą patį vakarą dar buvo daug bendravimo, pažintinė ekskursija po Taliną.

Birželio 27 dieną vyko 4 komandų greitųjų šachmatų turnyras lenta prieš lentą. Komandų sudėtis buvo griežta (po vieną M14, M12, M10 ir M08 atstovę). Auksė Zonytė žaidė prie M12 lentos. Po atkaklių kovų Lietuvos mergaičių rinktinė buvo trečioje vietoje. Nugalėjo pajėgios latvės, antros – ukrainietės, ketvirtos – estės.

Pabaigoje dar vyko simultanas prie 16 lentų su pajėgiu Ukrainos šachmatų didmeistriu Aleksandru Onischuku. Auksė savo partiją nors ir pralaimėjo, bet turėjo geros patirties žaidžiant vieną iš valdovės pėstininkų pradžios variantų.

Visoms varžybų dalyvėms buvo išduoti vardiniai sertifikatai, kiekviena atskirai pagerbta ir apdovanota.

Buvo puiki patirtis ir garbė atstovauti savo šalį. Mūsiškė šaunuolė, pasirodė tinkamai. Ačiū Auksės tėveliui Juliui Zoniui, kuris operatyviai reagavo į LŠF kvietimą bei išsprendė visus mūsų jaunosios šachmatininkės vadybos klausimus.

Kiekvieno jaunojo šachmatininko tikslas – siekti tam tikrų aukštumų. Pakvietimas į Lietuvos rinktinę – labai aukštas įvertinimas. Pastarųjų metų siekiais ir žaidimo lygiu Auksė įrodė to verta būti. Ji yra puikus pavyzdys ir kitiems mūsų ugdytiniams.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 403 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,