Mano Gargždai



M.A.M.A apdovanojimų laureatė Monikaze kartu su Šv. Kristoforo orkestru pirmą kartą Klaipėdoje pristato elektroakustinę simfoniją

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Monikaze Monikaze

Klaipėdos koncertų salės (KKS) organizuojamame Vasaros koncertų cikle – išskirtinis elektroakustinis koncertas. Sparčiai karjeros laiptais kylanti elektroninės muzikos kūrėja ir atlikėja Monikaze pirmą kartą uostamiesčio klausytojams pristato koncertinę programą „Laws of Distraction“. Ją atliks kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, diriguojamu meno vadovo Modesto Barkausko. Įtraukiantis koncertas vyks liepos 21 dieną 19.30 valandą KKS vasaros terasoje.

 

Tarptautinę karjerą daranti atlikėja

Monika Zenkevičiūtė-Monikaze jau gali pasigirti reikšmingais karjeros laimėjimais. Atlikėja išleido tris albumus, pasirašė sutartį su garsia leidybos kompanija „Moshi Moshi Records“, pelnė M.A.M.A. Metų elektroninės muzikos atlikėjos apdovanojimą, buvo nominuota „Music Moves Europe Awards“ apdovanojimuose, dalyvavo festivalyje „Primavera Sound“ Barselonoje. Dabartiniuose planuose – naujas albumas „Weakness“, koncertai Lietuvoje ir garsiuose Europos festivaliuose, tarp jų – „Ypsigrock“ Italijoje bei „Iceland Airwaves“ Islandijoje.

M. Zenkevičiūtė Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje mokėsi kanklių specialybės, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijavo kompoziciją. Baigiamasis jos studijų kūrinys „Pocket“ pateko į 10 geriausių Tarptautinės kompozitorių tribūnos kūrinių sąrašą. Kompozicija fleitai ir elektronikai „Manta“ – tarp geriausių 2020 metų kūrinių, kuriuos renka Lietuvos kompozitorių sąjunga.

 

Klaipėdietiška premjera

„Niekada nesijaučiu tokia laiminga, kaip atlikdama kūrinį „Laws of Distraction“ su orkestru“, – sako Monikaze, pridurdama, kad tai bus tik trečias gyvas atlikimas publikai, o Klaipėdoje – pirmas.

2022 metais albume įamžinta „Laws of Distraction“ muzika pasakoja apie žmogaus pastangas išlaikyti dėmesį triukšmingame šių laikų pasaulyje. Kiekviena daina atskleidžia tam tikrą nuotaiką ir konkrečią situaciją, kurią Monikaze pasakoja pagrindinio veikėjo balsu. Personažo vidinį ir išorinį pasaulius atspindi persipinantys elektroniniai ir gyvai grojančio styginio orkestro garsai.

Pati valdydama elektroniką, atlikėja pasirodymus papildo savo vokalu. „Pamačiau, kaip žmonės reaguoją į balsą: iš karto viskas atgyja, rezonuoja, klausytojus tai paliečia. Visgi mums patinka natūralumas, gyvi, tikri dalykai“, – dalijasi mintimis atlikėja.

Šiai elektroakustinės simfonijos avantiūrai pasirašė Šv. Kristoforo kamerinis orkestras Kolektyvas garsėja savo universalumu, profesionalumu, menine vaizduote.

Klausytojai kviečiami į išskirtinę kamerinio orkestro, vokalo ir elektronikos programą „Laws of Distraction“ liepos 21 d. 19.30 val. KKS vasaros terasoje.

Kristoforo orkestras, M. Barkausko nuotr.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 345 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,