Mano Gargždai



„Mano Gargždai“ premijos laureatė Greta Saulevyčiūtė: „Savanorystė užaugino kaip asmenybę“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Šiemet naujienų portalas „Mano Gargždai“ jau devintą kartą už aktyvią visuomeninę veiklą, savanorystę bei indėlį į pilietinių iniciatyvų organizavimą bei sklaidą pinigine premija apdovanojo abiturientę Gretą Saulevyčiūtę. Mergina įsitikinusi – aktyvus dalyvavimas įvairiose veiklose ne tik įdomus laiko praleidimo būdas, bet ir naudingą grąžą duodantis darbas.

 

Užsienis nevilioja

Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos abiturientė niekada nepraranda pozityvumo. Anot jos, sėdėjimas vienoje vietoje niekada neatneš naudos, tad ir pabaigusi mokyklą neketina sustoti.

„Esu aktyvi, visuomet patinka ką nors naujo išbandyti bei domiuosi daugeliu sričių, todėl ir studijas pasirinkti nebuvo taip jau lengva. Visgi galiausiai apsistojau ties politikos mokslais. Taip pat stojimo paraiškoje rinkausi ir kūrybos komunikacijos bei kriminologijos variantus. Pastaroji studijų programa mane labai sudomino, nes nuo mažens mėgstu žiūrėti įvairius kriminalinius serialus“, – šyptelėjo abiturientė.

G. Saulevyčiūtę užsienis nevilioja, tad ir krimsti mokslus ji ketina gimtojoje šalyje.

„Esu įsitikinusi, kad Lietuvoje turime gerą aukštojo mokslo kokybę, na, o jei ateityje norėsiu kur nors išvykti patobulinti savo įgūdžius ir įgyti papildomų žinių, juk galėsiu rinktis „Eramus+“ programą“, – teigė mergina ir priduria, kad šiuo metu nekantrauja labiau susipažinti su Vilniumi, kur ir ketina tęsti mokslus.

Greta prisimena, kad aktyviai dalyvauti įvairiose veiklose pradėjo dar penktoje klasėje, tačiau daugiausiai ji nuveikė dar 2018 metais prisijungusi prie Veiviržėnų jaunimo klubo „Ekipa“ bei pradėjusi dalyvauti jaunimo studijos „Netikras teatras“ veikloje.

„Vienas projektas, antras, trečias ir net pati nepastebėjau kaip įsisuko visa grandinė. Vėliau jau tapo natūralu, kad kas nors mane kur nors kviečia dalyvauti, prisijungti prie tam tikrų veiklų. Pripratau ir supratau, kad nenoriu sustoti. Būdama „Ekipos“ nare aktyviai įsitraukiau į miestelyje vykstančius renginius, prisidedu prie jų organizavimo. Pernai buvau išrinkta klubo prezidente. Taip pat ir su „Netikro teatro“ nariais rengiame įvairius spektaklius, skirtus atminti Veiviržėnų istorijai, dalyvaujame konkursuose“, – savo veiklas vardijo pašnekovė.

 

Savo darbai tikisi tapti įkvėpimu

Pasak G. Saulevyčiūtės, vienas iš būdų pažinti save bei prisidėti prie aplinkos gerinimo – savanorystė. Mergina džiaugiasi, kad rajone yra daug galimybių prisidėti prie savanoriškų veiklų, tad, anot jos, tokia galimybe turėtų pasinaudoti kiekvienas jaunas žmogus: „Nebijoti ir pamėginti turėtų kiekvienas. Tokiu būdų galima atrasti savo sritį, susipažinti su naujais žmonėmis ir juk niekada negali žinoti kur tos pažintys ir naujos patirtys nuves. Be to, aš galiu drąsiai teigti, kad savanorystė mane pakeitė kaip asmenybę, matau, kiek paaugau ir patobulėjau.“

Gretą būtų galima pavadinti ir nemažai patyrusia žygeive. Ji dalyvavo ne viename žygyje, skirtame pažymėti reikšmingas šalies bei gimtojo rajono datas. Anot pašnekovės, ėjimas tokiuose žygiuose kelia pasididžiavimo savo kraštu dvasią. O, kad pilietiškumo merginai netrūksta patvirtina ir jos įstojimas į 302 Jaunųjų Kuršių kuopą, prieš kelis metus Greta baigusi bazinius Kuršių kursus gavo leidimą dėvėti „Kuršis“ antsiuvą.

„Meilė gimtinei tiesiog neatsiejama nuo manęs. Tai – gyvenimo būdo dalis ir tikiuosi, kad galbūt ateityje kitiems galėsiu tapti įkvėpimu daryti panašius reikšmingus dalykus“, – kalbėjo šiemet Jurgio Šaulio draugijos vardo premiją už puikius mokymosi pasiekimus, akademinę veiklą, savanorystę, Lietuvos istorijos saugojimą bei jos sklaidą gimnazijoje ir už jos ribų pelniusi G. Saulevyčiūtė.

 

Džiaugiasi gražėjančiu miesteliu

Abiturientė negaili gražių žodžių kalbėdama apie Veiviržėnus. Jos akimis, miestelis nuolat gražėja, čia atsiranda vis daugiau galimybių: „Per pastaruosius metus daug kas pasikeitė, atsirado daugiau atvirų erdvių jauniems žmonėms, daug iniciatyvų, skatinančių kurti ir veikti, reikia tik turėti noro.“

Prie Veiviržėnų gerovės mergina turėjo galimybę prisidėti ir per mokslo metus kelis kartus su komanda dalyvaudama Vilniaus Gedimino technikos universiteto organizuojamame nuotolinio ugdymo platformos „Ateities inžinerija“ veikloje. Pirmąjį kartą mergina su bendraklase Monika Šaulyte vykdė projektą, kurio metu tyrė Veiviržėnuose esančių vandens telkinių vandens kokybę. Moksleivių darbas buvo įvertintas, jos tapo „Ateities miestas: aplinkos apsauga“ konkurso nugalėtojomis. Antrąjį kartą projekte Greta tyrė Veiviržėnų oro kokybę šildymo sezono metu.

„Paradoksalu, jog nesu ta, kuri puikiai išmano gamtos mokslus, tačiau dalyvauti paskatino mano auklėtoja, biologijos mokytoja Diana Vepštienė. Nepaisant to, projektas buvo labai įdomus. Universitetas mums atsiųsdavo įvairius įdomius prietaisus, medžiagas tyrimams. Veiviržėnų vandens kokybė tikrai nėra prasta, galėjome pranešti, jog nėra ko baimintis“, – šyptelėjo pokalbininkė.

Laisvalaikiu Greta mėgsta skaityti knygas arba laiką leisti vaikščiodama gamtoje. Gimtųjų namų apylinkės jai – mieliausios. Mergina net neabejoja, kad po studijų didmiestyje ji svarstys grįžti į Klaipėdos rajoną: „Savo įgytas žinias norėčiau pritaikyti čia, toliau tęsti tai, ką esu pradėjusi.“

 

Fotogalerijoje – keletas Gretos asmeninio albumo bei Simos Ulvikienės nuotraukų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 120 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,