Mano Gargždai



Orai: rugpjūtis pasitiks su lietumi

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Astos Šatkienės nuotr. Astos Šatkienės nuotr.

Pirmadienį per šalį slinks atmosferos frontas. Danguje ims formuotis lietaus debesys. Daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs, vietomis, daugiausia ties rytiniais Lietuvos rajonais, sugriaudės perkūnija. Pūs pietų, pietvakarių vėjas, bus smarkokas, o perkūnijos metu gūsiai sustiprės iki 15–18 m/s. Įdienojus temperatūra svyruos tarp 19–24 laipsnių šilumos.

 

Antradienio naktį lietus lankysis jau tik vietomis, daugiausia palyti turėtų vakariniuose šalies rajonuose. Pūs pietinių krypčių vėjas, bus vidutinio stiprumo. Naktį temperatūra nukris iki 12–17 laipsnių šilumos.

Antradienio dieną vėl iš vakarų atslinks nauji ciklono debesys. Debesų danguje netrūks, o daugelyje rajonų atgaivins trumpi lietūs.

Vietomis sugriaudės ir perkūnija, didžiausia jų tikimybė ties Šiaurės Lietuva. Vėjas liks pietinių krypčių, bus smarkokas. Diena jau bus šiltesnė ir temperatūra pasiskirstys tarp 22–27, vakariniuose rajonuose išliks vėsiau – ten kai kur tesušils iki 20 laipsnių šilumos.

Trečiadienį atkeliaus dar viena lietaus zona iš vakarų. Tiek naktį, tiek dieną sulauksime lietaus, dieną vyraus trumpi lietūs, vietomis su perkūnija. Naktį pūs pietinių krypčių vėjas, bus nestiprus, o dieną pasisuks iš vakarų, bus apysmarkis. Perkūnijos metu gūsiai kai kur užpūs iki 15–17 m/s. Naktis bus šilta ir atvės iki 14–19, o dieną šils iki 19–24 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį lietus traukis neskubės. Naktį daugelyje rajonų, dieną jau tik vietomis, daugiausia vakarinėje šalies pusėje turėtų trumpai palyti. Kai kur galimai nugriaudės pavienės perkūnijos. Pietų, pietvakarių vėjas bus smarkokas. Naktis ir toliau bus šilta, apie 14–19 laipsnių, o dieną taip pat šils sparčiau ir temperatūra svyruos tarp 22–27 laipsnių šilumos.

Artėjant savaitgaliui lietaus tikimybė turėtų sumažėti, o temperatūra išliks panaši.

 

 

 

 

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 86 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,