Mano Gargždai



Iš Klaipėdos bus gabenamas rekordinis krovinys: galimi eismo pakitimai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Orlen Lietuva“ nuotr. „Orlen Lietuva“ nuotr.

Šią savaitę per Klaipėdą bus gabenamas net 1 528 tonų svorio ir 50 metrų ilgio reaktorius. Tai – didžiausias Lietuvos istorijoje negabaritinis krovinys.

 

Klaipėdos savivaldybė informuoja, kad pasiruošimas krovinio pervežimui iš uosto į AB „Orlen Lietuva“ valdomą naftos perdirbimo produktų gamyklą prasidės jau šiandien, pats krovinys keliaus šeštadienį.

Dėl minėto negabaritinio krovinio pervežimo bus galimi viešojo transporto vėlavimai, taip pat keisis kai kurių viešojo transporto maršrutai bei tvarkaraščiai. Ribojimų metu gyventojams ir miesto svečiams rekomenduojama keliones planuoti iš anksto su laiko atsarga, esant galimybei rinktis kitus maršrutus, sekti kelių ženklinimo informaciją.

 

Rugpjūčio 1–8 dienomis Klaipėdoje numatomi eismo ribojimai:

Minijos g. atkarpoje nuo „BEGA“ įmonės terminalo iki Sausio 15-osios g.

Nuo Sausio 15-osios g. iki Tilžės g.

Nuo Sausio 15-osios g. iki Jakų žiedo.

 

Informuojama, kad Italijoje pagamintas technologinis įrengimas Klaipėdos jūrų krovinių kompanijoje „Bega“ bus iškrautas iš jį atgabenusio laivo ant 88 ašinių linijų modulinių priekabų. Istorinį logistinį projektą – beveik 1 500 tonų sveriančio krovinio transportavimą iš Klaipėdos į Mažeikių rajoną – įgyvendins kompanija „Mammoet“. Kartu su transporto priemone krovinys svers apie 2 200 tonų, transporto priemonės su kroviniu ilgis sieks 93 metrus, aukštis – 10,5 metrų, o plotis – 6,5 metrų.

Vienintelėje Baltijos šalyse naftos perdirbimo produktų gamykloje statomam naujam įrenginiui skirtas sunkiasvoris krovinys bus transportuojamas apie dvi savaites, tamsiuoju paros metu, vidutiniškai 3 km per valandą greičiu. Istorinė 145 kilometrų kelionė iš uostamiesčio į Mažeikių rajoną prasidės vidurnaktį iš rugpjūčio 5-osios į rugpjūčio 6-ąją. Įspūdingas krovinys bus gabenamas Klaipėdos, Kretingos, Skuodo ir Mažeikių rajono keliais.

 

klaipeda-eis.rib.-1.jpg

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 311 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,