Mano Gargždai



Šiandien prasidedančiame festivalyje „Karklė“ raginama elgtis atsakingai, linksmintis saugiai ir nepažeidinėti taisyklių

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Paskutinį kartą pajūryje rengiamame festivalyje „Karklė“ pranešama, kad policija skirs ypatingą dėmesį saugumo užtikrinimui.

 

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas praneša, kad rugpjūčio 11–13 d. į vieną didžiausių renginių pajūryje suvažiuoja daug muzikos gerbėjų.

Jų saugumu rūpinsis ir viešąją tvarką renginio teritorijoje prižiūrės sustiprintos policijos pareigūnų pajėgos – Klaipėdos rajono PK, Klaipėdos apskrities VPK VTT Specialiosios parengties pareigūnai, kinologai su tarnybiniais šunimis bei raitosios policijos atstovai su tarnybiniais žirgais.

Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai itin didelį dėmesį skirs transporto priemonių vairuotojų blaivumo kontrolei.

Kad smagaus savaitgalio nesugadintų nemalonūs incidentai, policijos pareigūnai ragina elgtis atsakingai, linksmintis saugiai ir nepažeidinėti taisyklių.

„Delfi“ primena, kad muzikos festivalis „Karklė“ visam laikui atsisveikins su savo gerbėjais ir taps legendine bei reikšminga Lietuvos muzikos istorijos dalimi.

„Prisiminimai, kuriuos susikūrėte festivalyje „Karklėje“ tampa istorija – šią vasarą visus fesitvalio draugus kviečiame paskutiniam šokiui. Žinoma, prie jūros. Čia paskutinį sykį vyks didžiausia muzikos ir pramogų šventė „Karklė“. Apie pabaigas kalbėti gali būti sunku, tačiau atsisveikinti norėtume ne su liūdesiu, negatyvia nata, o su šviesiomis, džiaugsmingomis mintimis ir, žinoma, su kokybiška muzika“, – pozityviai anksčiau kalbėjo vienas pagrindinių festivalio organizatorių Darius Kalinauskas.

Kalbėdami apie priežastis, kodėl festivalis vyks paskutinįjį kartą, organizatoriai buvo visiškai atviri.

„Nenorime, kad festivalio pabaigos istorija pasidengtų paslapties šydu ar nebūtais faktais, tad norime būti atviri su visuomene ir aiškiai įvardinti priežastis. Karklės gyvenamoji teritorija plečiasi – didėja bendruomenė, šioje pajūrio teritorijoje atsiranda vis daugiau namų ir nuolatinių gyventojų. Natūralu, kad ši plėtra turi įtakos tokio masto festivalio kaip „Karklė“ organizavimui. Mums yra reikalingos didelės teritorijos ne tik koncertinėms ar pramogų zonoms, tačiau didelė teritorija reikalinga automobilių aikštelėms, kempingui. Žinoma, aktualūs ir kiti ribojimai, taikomi gyvenamosios zonose, kurie, deja, nėra suderinami su didelio masto renginiais. Svarbu ir tai, kad daugelį metų puikiai sutarėme su Karklės bendruomene, tad mums, organizatoriams, labai svarbu, kad bendruomenė, jaustųsi gerai, atsižvelgiame į žmogiškuosius faktorius ir darome sprendimus“, – kalbėjo D. Kalinauskas.

Festivalyje yra pasirodę aukščiausio kalibro muzikinės žvaigždės, tokios kaip – grupės „GusGus“ ir „Rudimental“, amerikiečių reperis Redfoo, atlikėja Jess Glynne ir Inna bei šių laikų klausomumo rekordus mušantis didžėjusDeep Purple Machine“ bei daug kitų.

Kalbant apie lietuviškosios muzikinės scenos žvaigždes, „Karklės“ fenomenas sugebėdavo į vieną vietą suburti didžiausias Lietuvos žvaigždes, kurių paprastai viename koncerte neišvysi – pop karalienė vadinama Džordana Butkutė ir tradiciškai festivalyje pasirodantis Marijonas Mikutavičius. „Karklėje“ ne kartą pasirodė ir metų grupės titulu apdovanotieji „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Solo Ansamblis“ bei „G&G Sindikatas”.

Svarbu ir tai, jog festivalis nuo pat savo pradžios didelį dėmesį skyrė ne tik populiariausioms žvaigždėms, tačiau stengėsi ir siekė skatinti jaunuosius atlikėjus – festivalio rėmuose tradiciškai organizuojamas jaunųjų grupių konkursas, kuriame jaunos grupės save išbando didžiojoje scenoje, o geriausiai įvertintos turi garbę kitais metais atidaryti festivalį.

 

Šių metų festivalyje pasaulinio lygio žvaigždės, pramogos ir skambus muzikinis taškas

Šių metų festivalis kviečia švęsti – gyvenimą, muziką ir svajones, kurioms „Karklėje“ bus lemta išsipildyti. Muzikinėje eilutėje – būrys garsiausių lietuviškosios scenos ir pasaulinio lygių žvaigždžių, tarp kurių: festivalio „vėliavnešys“ – britų atlikėjas Rag‘n‘Bone Man, populiarumo rekordus mušantis DJ Sigala, į muzikos Olimpą kopianti Olivia Adams, lietuvių itin mylimi svečiai iš Latvijos – grupė „Brainstorm“.

Lietuviškieji vardai melomanus dar labiau džiugins, kadangi į „Karklės“ sceną lips spalvingo spektro atlikėjai: „žmogumi-orkestru“ tituluojamas Vidas Bareikis, legendinis Psichas, kūrybiškasis „FC Baseball“, šių dienų muzikos diva Natalija Bunkė, reperių duetas „8 kambarys“, grupės „Katarsis“, „Requiem“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „ba.“, „Flying Saucer Gang“ ir grupės narys Gamka, surengsiantis solo programą. „Karklėje“ pasirodys ir Marijonas Mikutavičius, be kurio festivalis neįsivaizduojamas.

Finalinį šių metų muzikinį akcentą paskutiniajai „Karklei“ uždės, nei vieno festivalio nepraleidęs Jonas Nainys – DJ Jovani, kurio muzikos akordai simboliškai uždarys paskutinįjį kartą organizuojamą „Karklės“ festivalį.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 181 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,