Logo
 Spausdinti šį puslapį

Antkoptyje – bendruomenės namų atidarymas

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Antkoptyje duris atvėrė daugiafunkcė erdvė. T.Pranio nuotr. Antkoptyje duris atvėrė daugiafunkcė erdvė. T.Pranio nuotr.

2014 metų liepos 3 dieną Antkopčio kaimo gyventojai pasitiko nusiteikę itin šventiškai – būtent šią dieną oficialiai atidarytas Antkopčio kaimo centras. Daugiafunkcė erdvė patenkins įvairius bendruomenės poreikius – pastate įsikurs kompiuterių klasė, universali salė, skirta tiek posėdžių, tiek bendruomenės šventinių renginių organizavimui, ūkininkų krautuvėlė.

 

Gausiai susirinkusius antkoptiškius sveikino Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, VVG „Pajūrio kraštas” pirmininkė Raimonda Damulienė, kaimyninių bendruomenių atstovai.

Klaipėdos rajono Antkopčio kaimo bendruomenės centras sėkmingai įgyvendino vietos projektą „Bendruomenės veiklos plėtojimas Antkopčio kaimo daugiafunkciniame centre, kuris neatpažįstamai pakeitė seną ir apleistą kaimo parduotuvėlę. Sveikinimo žodį taręs Savivaldybės meras V. Dačkauskas prisiminė, jog savivaldybė įdėjo nemažai pastangų, kad šalia autostrados stūkstantis pastatas būtų perduotas bendruomenės reikmėms. Tuomet už 30000 litų pardavinėtą pastatą, sužinoję, jog jį įsigyti ir perduoti bendruomenei ketina Klaipėdos rajono savivaldybė, buvę jo savininkai netikėtai pareikalavo dvigubai didesnės sumos. Laimei, abiem pusėms pavyko rasti kompromisą ir bendruomenė jau gali džiaugtis savo naujais namais.

Taip jau sutapo, kad bendruomenės centro atidarymo metu įvyko ir simbolinis pirmininkų pasikeitimas – ilgametis Antkopčio kaimo bendruomenės centro pirmininkas Jonas Steponas Edvardas Mockus trumpai apžvelgęs kaimo labui nuveiktus darbus, estafetę perdavė naujai išrinktam bendruomenės centro pirmininkui Vidmantui Lankučiui.

Tad visokeriopos sėkmės, entuziazmo ir pradėtų darbų tąsos šventėje dalyvavę Vėžaičių, Tilvikų, Brožių, Lapių ir Girininkų bendruomenių atstovai linkėjo jau naujajam Antkopčio kaimo bendruomenės centro pirmininkui.

Bendruomenės namų  atidarymo šventės dalyviams buvo suteikta išskirtinė galimybė apsipirkti naujojoje ūkininkų krautuvėlėje. Tiek bendruomenės nariai, tiek svečiai galėjo rinktis iš pakankamai plataus asortimento – naminių sūrių, mėsos vyniotinių, raugintų ir šviežių daržovių, konditerijos gaminių. Kol kas tai – tik pirmasis pabandymas, prieš pradedant oficialią veiklą. Bet jau visai netrukus Antkoptyje lankytojų lauks jauki parduotuvėlė, kurioje bus galima įsigyti ir ūkininkų produkcijos, ir namų šeimininkių gaminių, ir kitų būtiniausių prekių.

 

Tomo Pranio nuotr.:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,