Mano Gargždai



SEO – raktas į el. parduotuvės sėkmę internete

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

SEO (Search Engine Optimization) – tai procesas, kurio tikslas padidinti internetinės svetainės matomumą paieškos sistemų rezultatuose. Kalbant paprastai, tai yra strategijų, technikų ir taktikų rinkinys, padedantis elektroninei parduotuvei pasiekti aukščiausias pozicijas „Google“ organinėje paieškoje, kur vartotojai patys ieško jūsų prekių ar paslaugų.

 

Kokia SEO nauda el. parduotuvei?

1. Aukštesnis lankytojų skaičius. Kokybiškai ir profesionaliai atliktas SEO gali reikšmingai padidinti organinį tikslinių lankytojų srautą į svetainę.

2. Aukštesnė konversija. Aukštesnėse organinėse pozicijose esantys puslapiai sulaukia ženkliai daugiau pasitikėjimo iš vartotojų ir tai didina pardavimų galimybes.

3. Mažesnės reklamos išlaidos. SEO sukuria stabilų organinį srautą, kuris gali ženkliai sumažinti poreikį mokamoms reklamoms.

4. Ilgesnio laikotarpio grąža. Investuojant į SEO, nauda jaučiama ilgesnį laikotarpį, priešingai nei trumpalaikėse reklamos kampanijose.

 

SEO palyginus su kitais rinkodaros kanalais

Mokama reklama (PPC) yra veiksminga, tačiau dažniausiai kainuoja daug ir nuolat reikalauja didelių biudžetų. SEO, priešingai, reikalauja rimtesnės pradinės ~6 mėn. trukmės investicijos, bet ilgainiui gali užtikrinti nuolatinį ir vis pigesnį lankytojų srautą, nes organinis srautas nuolat auga.

Socialinės medijos yra puiki priemonė bendrauti su auditorija, tačiau joms taip pat reikia nuolatinio dėmesio ir turinio kūrimo. SEO suteikia galimybę pasiekti naujus klientus be papildomų pastangų.

El. pašto rinkodara siūlo asmeninį požiūrį, tačiau tam reikia turėti duomenų bazę. SEO padeda pasiekti tuos, kurie dar net nėra jūsų klientai.

 

SEO problemos, su kuriomis dažniausiai susiduriama el. parduotuvėse:

  1. Bloga svetainės techninė SEO optimizacija. Dažnas klaidų šaltinis netinkama svetainės vidinė puslapių struktūra, lėti puslapiai ar dizainas nepritaikytas mobiliojo ryšio vartotojams.
  2. Netinkamas raktinių žodžių pasirinkimas. Klaidingai parinkti ar blogai optimizuoti raktiniai žodžiai gali atvesti visiškai ne tikslinę auditoriją į jūsų svetainę.
  3. Turinio kokybė. Kokybiškas ir unikalus turinys yra ypač svarbus, tačiau dažnai verslininkai nepakankamai skiria dėmesio nuosekliam jo kūrimui ir atnaujinimui.
  4. Išorinės nuorodos ir jų kokybė. Daug išorinių nuorodų nereiškia geresnio SEO – svarbu, kad jos būtų kokybiškos ir tematiškai susijusios. Deja tik dalis supranta kaip tokių įgyti visam laikui.

 

Stabilus SEO rezultatas – nuolatinis procesas

Nors daugelis verslo savininkų mano, kad SEO yra vienkartinė investicija, iš tiesų tai nuolatinis procesas. Paieškos sistemos nuolat keičia savo algoritmus ir tobulina paieškos rezultatus. Kad išlaikytumėte savo svetainės poziciją ar ją pagerintumėte, turite nuolat stebėti pokyčius ir pritaikyti savo SEO strategiją.

Tačiau nepakanka tik įgyvendinti SEO strategiją. Būtina nuolat vertinti ir matuoti rezultatus. Įrankiai, tokie kaip „Google Analytics“, gali padėti stebėti lankytojų srautą, konversijos rodiklius ir kitus svarbius duomenis, kurie padės optimizuoti jūsų SEO strategiją.

 

Investuokite į kokybę, o ne kiekybę

Kalbant apie turinį ir išorines nuorodas, svarbu suprasti, kad kokybė yra svarbiau nei kiekybė. Vienas gerai parašytas, vertingas turinio vienetas gali atnešti daugiau naudos nei dešimtys nekokybiškų tekstų.

SEO nėra tik technika, tai visų pirma STRATEGIJA, kuri reikalauja nuolatinio mokymosi, pritaikymo ir tobulėjimo. Kokybiškas SEO jūsų verslui gali reikšti didesnius pardavimus, geresnę klientų lojalumą ir aukštesnę konkurencinę poziciją rinkoje.

Nežinote kaip tai pasiekti? SEO ekspertų pagalbos ir naudingų nemokamų patarimų ieškokite adresu: https://seogenerolai.lt/

 

Reziume

  • SEO – tai puiki investicija į jūsų elektroninės parduotuvės sėkmę, užtikrinanti didesnį matomumą „Google“ paieškoje.
  • Dažniausiai pasitaikančios klaidos yra susijusios su svetainės technine optimizacija, raktinių žodžių pasirinkimu, turinio ir išorinių nuorodų kokybe.
  • SEO privalumai – augantis tikslinių lankytojų skaičius, gerėjančios konversijos, mažesnės reklamos išlaidas ilguoju periodu ir tvarūs rezultatai.
  • Palyginti su kitais rinkodaros kanalais, SEO suteikia ilgalaikę naudą ir didesnę investicijų grąžą.
  • Verslo savininkams ir vadovams, kurie nori maksimaliai išnaudoti savo elektroninės parduotuvės potencialą, SEO yra puiki pardavimų skatinimo priemonė. SEO ne tik padidina svetainės matomumą, bet ir gali reikšmingai padidinti pardavimus internetu. SEO ne tik investicija į šiandien, bet ir garantija jūsų verslo augimui ateityje.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 115 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,