Mano Gargždai



Sporto centro šachmatininkai iš varžybų parsivežė kelis medalius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Rugpjūčio 26 dieną 42 šachmatininkai stojo į kovą Kaune dėl pačių greičiausių šachmatų nugalėtojų Lietuvoje išaiškinimo. Buvo žaidžiamas bulletas (po 1 min. + 2 sek. kiekvienam žaidėjui visai partijai). Tarp dalyvių buvo 7 Klaipėdos rajono BĮ Sporto centras ugdytiniai.

 

Aukščiausią vietą iš mūsiškių iškovojo Žygimantas Staponas, devyneriose partijose surinkdamas 6 taškus ir iškovodamas penktąją vietą. Be to, Žygimantas buvo antras tarp U18 ir pirmas tarp žaidėjų su reitingais nuo 1601 iki 2000. Be to, savo reitingą Ž. Staponas pakėlė net 132 taškais.

Tarp lyderių ilgai buvo ir Dovydas Spevak. Bet dvi nesėkmės varžybų finiše atmetė mūsiškį į 14-tą vietą. Dovydo sąskaitoje 5 taškai. Gerai kovojo ir kiti mūsiškiai. Danielius Antužis su 4,5 taško buvo 23-čioje vietoje (Rtg.+82), Jorė Balčiūnaitė taip pat su 4,5 taško 24-toje vietoje (Rtg. + 28). Tarp moterų Jorė buvo trečia.

Kernius Balčiūnas – 31-oje vietoje (3,5 taško, Rtg.+59), Domas Andrijauskas – 32-oje vietoje (3,5 taško, Rtg.+9), Dominykas Lavrentjevas – 38-toje vietoje (3 taškai).

Tai buvo paskutinės oficialios Žygimanto Stapono ir Jorės Balčiūnaitės varžybos būnant Klaipėdos rajono BĮ Sporto centras ugdytiniais. Abu jie atėjo į šachmatų grupę dar 2011 metų rugsėjo pradžioje. Per 12 mokslo metų abu dalyvavo bemaž visose moksleiviškų amžiaus grupių Lietuvos pirmenybėse. Jeigu Žygimantas asmeninėse varžybose kelis kartus buvo likęs prizininkų papėdėje, tai Jorė per tą laikotarpį Lietuvos pirmenybių prizininke buvo daugybę kartų. Komandinėse varžybose abu keletą kartų buvo Lietuvos prizininkais. Taip jie abudu ir liks naujiems ugdytiniams tarsi ilgaamžiškumo, atsidavimo šachmatams ir aukščiausių tikslų siekimo pavyzdys. Nuo rugsėjo mėnesio Jorė Balčiūnaitė studijuos Vilniaus Universitete, o Žygimantas Staponas – Klaipėdos verslo kolegijoje. Palinkėkime jiems sėkmės ir gero skrydžio jau naujuose gyvenimo etapuose.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 273 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,