Mano Gargždai



Kviečiame pažinti Dreverną keliaujant skulptūrų takais

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Kalvis Darius Vilius. Bangpūtys Kalvis Darius Vilius. Bangpūtys

Vejantis vasariškus orus, Dreverna kviečia pasivaikščioti ir atrasti miestelyje slypintį mažosios architektūros lobyną.

 

2022–2023 m. Drevernos bendruomenė, siekdama Drevernos miestelį padaryti patrauklesniu, dalyvauja vietos projekte Nr. VAKA-AKVA-6.3.2.-8.1./63VS-PV22-03668-PR001 „Mažosios infrastruktūros, viešųjų erdvių pritaikymas žvejų ir turistų poreikiams Drevernoje“. Jau galima matyti projekto rezultatus – laivadirbio J. Gižo etnografinėje sodyboje galima pasimatuoti „Žvejo batus“, o netoli miestelio autobusų stotelės pasitinka Bangpūtys. Drevernos bendruomenė už meninį projekto įgyvendinimą dėkinga kūrėjui, kalviui Dariui Viliui. Bendruomenės pirmininkė Lina Strumylienė teigia, kad be kitų veiklų projekto vykdymo metu moksleiviams buvo vesti ir edukaciniai užsiėmimai.

Drevernos bendruomenė, bendradarbiaudama su Gargždų krašto muziejumi, sukūrė ir pažintinį maršrutą „Drevernos skulptūrų takais“. Vietos gyventojų ir turistų laukia net keli laiveliai, Drevernos gyvenimą, istoriją, gyventojus atspindinčios skulptūros, kiekviena turinčios savo istoriją ir prasmę. Pažintiniu maršrutu galima keliauti naudojantis projekto metu sukurta skrajute, kurioje trumpai aprašyta kiekviena skulptūra. Įsikūniję skulptūrose Drevernos lankytojų laukia vietiniai gyventojai šišioniškiai, mažasis kuršis su draugu, vyro grįžtant iš marių laukianti žvejytė, žvejas su savo giliuku – žvejiška laime.

Apie projekto veiklą sukurtas filmukas, kurį galima pamatyti čia https://youtu.be/0TPJ8FDLAGw .

Drevernos bendruomenei smagu dalintis rezultatais, kuriuos padėjo pasiekti Žuvininkystės vietos veiklos grupė, partneriai J. Gižo etnografinė sodyba (Gargždų krašto muziejaus filialas), Priekulės seniūnija. Kviečiame aplankyti Dreverną ir pažinti vietos istoriją, kultūrą ir aktyvios bendruomenės iniciatyvas!

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 220 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,