Mano Gargždai



Gribžinių bendruomenė rūpinasi saugumu visur ir visada

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

Šiais metais rugsėjis gausus savo įvykiais – vieniems jis dovanoja obuolių derlių, antriems – grybų gausybę, o dar kitiems – šventes ir renginius.

 

2023 m. rugsėjo 9 d. (šeštadienį) 11:00 val. Gribžinių bendruomenė suorganizavo 5-tą renginį skirtą „Eismo saugumas bendruomenėse 2022–2023“ konkursui. Tai buvo paskutinysis konkursinis renginys. Tačiau ši diena Gribžinių kaimo gyventojams buvo svarbi ir dėl kito reikšmingo įvykio, t. y. šv. Florijono koplytstulpio pašventinimo po atliktų atnaujinimo darbų.

2023 m. birželio mėnesį Gribžinių bendruomenės pirmininkė pastebėjo, kad šv. Florijono koplytstulpio būklė yra kritinė, tad drauge su kaimo gyventojais ėmėsi iniciatyvos jį sutvarkyti. Gretimo kaimo ūkininkui V. Gelžiniui paskolinus techniką buvo nukeltas šv. Florijono namelis ir įsitikinus, kad sutaisyti jo nebeįmanoma, nuspręsta padaryti naują namelį. Namelio viduje rasti du raštai, kurie liudija apie šv. Florijono koplytstulpio ir kryžiaus atstatymo istoriją 1995 metais, taip pat asmenų prisidėjusių prie atstatymo darbų savo aukomis – sąrašas. Rašte užfiksuota, kad šv. Florijono skulptūrėlė 1995 m. padaryta Klaipėdos krašto tautodailininko, medžio drožėjo, monumentalios medinės skulptūros meistro Vytauto Majoro (1930–2006). Koplytstulpio stulpas vis dar stovi iš 1944 metų, kai jį tuo metu padirbino Feliksas Šimkus.

Į šv. Florijono šventinimą buvo pakviesti Klaipėdos r. savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos viršininkas Stanislovas Virbauskas su Plikių ugniagesių komandos atstovais, Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo skyriaus atstovė Irena Barbšienė, Dovilų pagrindinės mokyklos direktorius Arūnas Grimalis, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato Bendruomenės pareigūnės Asta Zbarauskienė ir Jurgita Spudienė bei Gargždų šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios kunigas vikaras Dovydas Paulikas. Kiekvienas svečias tarė sveikinimo žodį ir mūsų kuriamą istoriją papildė naujomis žiniomis, tiek apie šv. Florijoną, tiek apie gaisrininkų komandą, gyvavusią tarpukario laikotarpiu, tiek nuoširdžia malda, kad kaimo gyventojus saugotų Dievo apvaizda padedant šv. Florijonui.

Po oficialios dalies renginio dalyviai patraukė į Gribžinių bendruomenei skirtą rekreacinės paskirties sklypą, kuriame buvo tęsiamas 5-asis renginys „Į mokyklą žengiam saugiai“ pagal AB Lietuvos automobilių kelių direkcijos organizuojamą konkursą „Eismo saugumas bendruomenėse 2022–2023“.

Šį kartą Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato Bendruomenės pareigūnės visą dėmesį skyrė mažiesiems eismo dalyviams.

Kad vaikams informacija nebūtų sudėtinga, kelių eismo taisykles prisiminta per įvairias raiškos priemones: dėliotos dėlionės, piešti kelių eismo ženklai, braižyti labirintai, leidžiantys patekti į namus saugiai, ant magnetinės lentos lipdyti atšvaitai ir kitos saugumą kelyje užtikrinančios priemonės. Prieš įveikiant kiekvieną užduotėlę, pareigūnės paaiškindavo jų svarbą realiame gyvenime: atšvaitų dėvėjimą, ėjimo tinkama kelio puse, važiavimo dviračiu taisykles, atidumą kertant važiuojamąją kelio dalį ir kt. Kiekvienas dalyvis buvo apdovanotas šviesą atspindinčiu suvenyru, kuris ne tik puoš, bet ir atliks tiesioginę savo funkciją – padarys mus matomus kelyje tamsiu paros metu.

Vyresnėliai išbandė savo žinias spręsdami specialias užduotis, panašias į tas, kurios naudojamos ruošiantis rimtam teoriniam vairavimo egzaminui.

Suaugusieji, stebėdami vaikų pastangas, ne kartą bandė pademonstruoti ir savo žinias, kurios buvo visiškai teisingos.

Bendromis jėgomis ir su didžiausiu entuziazmu įsitraukdami į Kelių eismo taisyklių kartojimą, visi dalyviai ne tik prisiminė eismo saugumą, bet ir pasižadėjo būti atidūs vienas kitam kelyje.

Dėkojame visiems dalyvavusiems ir padėjusiems surengti renginį, kuris papildė mūsų žinias ir paliko malonius įspūdžius bei nuoširdžius pasižadėjimus ateičiai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 90 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,