Mano Gargždai



Gudrybės, kaip optiškai padidinti svetainės erdvę

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Erdvės trūkumas namuose gali būti gana didelė problema, apsunkinanti kasdienybę ir kelianti diskomfortą. Ypatingai tai pastebima tada, kai kalba pasisuka apie svetainę – kambarį, kuriame nemaža dalis žmonių praleidžia daugiausia savo laisvo laiko. Laimei, yra keletas gudrybių, kaip optiškai galima padidinti šią namų erdvę. Jei susidomėjote, apie visa tai – šiame straipsnyje!

 

Vienspalvis interjeras gali būti jūsų raktas į sėkmę

Pirmasis patarimas, kaip būtų galima optiškai padidinti svetainės erdvę – naudoti vieną, pagrindinę spalvą ir skirtingus jos atspalvius. Tos pačios spalvos sienos, lubos, baldai ir kiti dekoro elementai yra paprastas bei veiksmingas būdas svetainės kambariui suteikti daugiau erdvės. Negana to, geriausia, jei tai būtų šviesūs atspalviai, kadangi būtent jie įneša daugiau gyvybės bei sukuria atviros erdvės pojūtį. 

 

Kuo mažiau daiktų kambaryje, tuo jame jausitės geriau

Jei svetainės kambarys yra gana mažas, venkite per daug baldų ir kitų interjero elementų jame, kurie galėtų trukdyti šviesos patekimui ar laisvam judėjimui kambaryje. Įsitikinkite, jog svetainės langų neužstoja jokie dideli interjero elementai ir kad aplink juos lieka pakankamai vietos. Iš tiesų nedidelėje svetainėje geriausiai atrodo mažesnių išmatavimų, kompaktiški baldai – jie vizualiai padidina kambarį, padeda pasiekti vizualiai harmoningą vaizdą. Jei norite atsinaujinti, Dubingiai.lt internetinėje svetainėje galite rasti itin didelį svetainės baldų asortimentą, tad tikrai nesunkiai išsirinksite sau tinkamiausią variantą. 

Įmonės nuotr.

 

Daugiasluoksnis apšvietimas – ir funkcionalu, ir gražu

Galbūt nustebsite, tačiau apšvietimo galia – milžiniška, jo pagalba galima visiškai transformuoti bet kurią namų erdvę. Būtent dėl to ir mažoje svetainėje rekomenduojama naudoti ne vieną, o kelis apšvietimo šaltinius. Daugiasluoksnis apšvietimas ne tik sukurs didesnės erdvės įspūdį, bet ir patalpai suteiks daugiau jaukumo. Taip pat, kas liečia pačių šviestuvų pasirinkimą, venkite itin didelių lubinių šviestuvų. Nors jie gali būti puikus interjero akcentas, tačiau jie neretai apsunkina kambarį. 

 

Į pagalbą pasitelkite natūralią dienos šviesą

Kitas būdas, kaip padidinti svetainės erdvę – maksimaliai išnaudoti natūralią dienos šviesą. Nors šis patarimas nereikalauja jokių papildomų išlaidų, dienos šviesa yra nepakeičiama, jos neatstoja jokie dirbtinės šviesos šaltiniai. Tad, norėdami tinkamai pasinaudoti dienos šviesos teikiamais privalumais, venkite sunkių, naktinių užuolaidų ar žaliuzių, kurios blokuotų saulės spindulius ir užtamsintų erdvę. Vietoje jų rinkitės lengvų audinių užuolaidas – jos lengvai praleidžia šviesą. 

 

Nepamirškite veidrodžių

Ši gudrybė daugeliui jau yra žinoma, tačiau dėl jos efektyvumo ją būtina paminėti. Norint nedidelę svetainę paversti erdvesne, siūlome pasinaudoti paprastais dekoro elementais - veidrodžiais. Priešais langą pakabintas ar į sieną atremtas didelis veidrodis atspindi šviesą ir sukuria iliuziją, jog patalpa yra kur kas didesnė nei yra iš tikrųjų, į ją įneša daugiau šviesos ir gaivos. Paprastas bei didelių pastangų nereikalaujantis būdas, tačiau labai veiksmingas!

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 206 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,