Mano Gargždai



„Tvarkau Lietuvą“ nuo rugsėjo pradžios sulaukta daugiau nei 100 pranešimų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
AAD nuotr. AAD nuotr.

Aplinkos apsaugos departamentas, stiprindamas atliekų tvarkymą šalyje, sukūrė interaktyvų įrankį www.tvarkaulietuva.lt. Žemėlapyje galima žymėti užterštas vietas gamtoje ir taip pat stebėti jau pažymėtų šiukšlių tvarkymo progresą. Departamento pareigūnai nuo „Tvarkau Lietuvą“ paskelbimo rugsėjo pradžioje sulaukė 104 pranešimų, iš jų: sutvarkyti 7 nelegalūs šiukšlynai, tiriami 33 pranešimai, ištirti ir perduoti atsakingiems asmenims tvarkyti – 9, 48 pranešimai laukia tyrimo, o 7 nepasitvirtino.

 

„Nuo sukurto įrankio pradžios praėjo daugiau kaip mėnuo. Džiaugiuosi, kad visuomenė neabejinga, prisijungia prie mūsų sukurto įrankio, žymi galimai užterštas teritorijas, domisi jų sutvarkymu. Dėkoju visiems, kurie prisideda prie švaresnės aplinkos kūrimo, tik kartu galime sukurti teršėjams nepakančią aplinką“, – sako Aplinkos apsaugos departamento direktorius Giedrius Kadziauskas. 

Įrankis padeda greičiau ir tiksliau pranešti apie pastebėtas šiukšles gamtoje. Aptikus didelius šiukšlių kiekius aplinkoje, gyventojų prašoma pateikti kuo detalesnę informaciją apie aptiktą užterštą teritoriją – svetainėje www.tvarkaulietuva.lt pridėti nuotraukų, pažymėti koordinates, kuo detaliau aprašyti situaciją. Tokie duomenys pareigūnams padės įvertinti ir atrinkti rizikingiausias vietoves, pvz. veikiantys nelegalūs sąvartynai ar išmestos pavojingos atliekos (asbestas, automobilių tepalų filtrai, cheminių medžiagų talpos ir pan.), kur reikalingas operatyvus aplinkosaugininkų dėmesys. 

Interaktyviame žemėlapyje sulaukta beveik 3 tūkst. unikalių apsilankymų, tai yra beveik 60 kasdien. Dažniausiai galimybe pranešti apie nelegaliai gamtoje atsikratytas šiukšles naudojasi didžiųjų miestų gyventojai, tačiau užfiksuotos užterštos vietos – visoje Lietuvoje. 

Stiprindamas nelegalių atliekų ir jų vežėjų priežiūrą, departamentas sugriežtino kontrolę – vien per šiuos metus paimta 11 transporto priemonių iš nelegalių atliekų vežėjų, aštuonios iš jų – Vilniaus mieste ir rajone. 

Aplinkosaugininkai dėkoja gyventojams už sąmoningumą. Apie pastebėtus gamtosaugos pažeidimus galima pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112.      

Jei kyla klausimų, Aplinkos apsaugos departamento specialistai jus pakonsultuos telefonu 8 700 02022 arba el. paštu .   

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 515 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,