Mano Gargždai



5 auksiniai patarimai siuntas per paštomatus siųsti dar greičiau

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lietuvos pašto nuotr. Lietuvos pašto nuotr.

Gyventojams vis dažniau įsitikinant siuntimo per paštomatus patogumu, šiuo būdu siunčiamų siuntų kiekiai Lietuvoje nuolat auga. LP EXPRESS primena, kad tam, jog paštomatu keliaujančios siuntos gavėją pasiektų dar greičiau ir paprasčiau, svarbu nepamiršti 5 paprastų patarimų.

 

1. Atidžiai patikrinkite kontaktinius duomenis. Nesvarbu, ar tai gavėjo telefono numeris, ar elektroninio pašto adresas. Įsivėlus net menkiausiai klaidai ir praleidus vieną skaitmenį ar raidę, siuntos kelionė gali ženkliai pailgėti, o kai kuriais atvejais net grįžti atgal pas siuntėją. Todėl geriau neskubėkite ir prieš siųsdami siuntą atidžiai peržvelkite, ar suvesti duomenys teisingi.

2. Pasirinkite teisingą siuntos dydį. Prieš siuntą nešdami į paštomatą, arba užsakydami siuntos lipduką LP EXPRESS savitarnoje, parinkite tinkamą siuntos dydį bei siunčiamą prekę supakuokite į teisingo dydžio pakuotę. Taip išvengsite papildomų veiksmų prie paštomato –nereikės keisti siuntos dydžio ir atlikti papildomo mokėjimo. Be to, siuntą dedant, o ne grūdant į paštomato skyrelį apsaugoma siuntos pakuotė ir pats siuntos turinys. Tačiau jei apsirikote su siuntos dydžiu – ne bėda, siuntimą į didesnę dėžutę paprastai galite įsigyti ir paštomate.

3. Siuntą tinkamai įpakuokite. Pakavimui rekomenduojame naudoti tik tam skirtas ir aplinkai draugiškesnes pakavimo priemones – kartonines dėžutes arba iš perdirbto popieriaus pagamintus maišelius. Jeigu siunta vyniojama į polietileninius maišelius apsukant lipnia juosta, pakuotės paviršius tampa nelygus. Taip kyla rizika, kad siuntos lipdukas sunkiai prilips arba transportavimo metu visai nukris. Be to, patariama pakuotėms nenaudoti ir statybinių lipnių juostų, kurios lengvai atsiklijuoja, o siuntų lipdukai taip pat nukrenta. Radus siuntas be lipdukų yra labai sunku, o kartais ir visai neįmanoma, atrasti nei siuntos gavėjo, nei siuntėjo.

Galiausiai, jeigu įmanoma, siuntimui naudokite žemesnę ir platesnę dėžutę – tai leis ją išsiųsti naudojant mažesnę paštomato dėžutę ir kartu sutaupyti pinigų.

4. Siuntą formuokite internetu. Visus siuntos išsiuntimui reikalingus veiksmus greičiausiai atlikti galima LP EXPRESS savitarnos sistemoje – suformuoti siuntimo lipduką, jei namuose yra spausdintuvas, jį atsispausdinti, galiausiai, sumokėti už siuntą.Atėjus prie paštomato beliks nuskenuoti siuntą ir ją įdėti į atsivėrusią dėžutę. Jeigu spausdintuvo namie neturite – ne bėda, siuntos lipduką patogiai atsispausdinsite paštomate turėdami tik siuntos numerį. Pastarasis atkeliaus į jūsų el.paštą. Be to, siuntas formuoti savitarnoje ne tik greičiau, bet ir pigiau – joje yra taikomos žemesnės siuntimo kainos.

5. Pašto skyrius arčiau? Palikite jame be eilės. Nors LP EXPRESS paštomatų skaičius auga ir plečiasi nuolat, apmokėtas paštomatines siuntas su užklijuotais siuntų lipdukais galima palikti ir kiekviename iš 170 Lietuvos pašto skyrių visoje šalyje.Tai padaryti galima specialiai tam skirtoje pašto skyriaus vietoje – siuntų palikimo dėžėje arba vietoje su iškaba „Savitarnos siuntas palikite čia be eilės“.

Šiuo metu LP EXPRESS paštomatų tinklą visoje Lietuvoje sudaro beveik 400 paštomatų 106 gyvenvietėse visoje šalyje. Vienu metu per juos gali keliauti apie 53 tūkst. siuntų. Daugiau nei 97 proc. LP EXPRESS siuntų gavėjus pasiekia jau kitą darbo dieną.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 189 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,