Mano Gargždai



Biblioteka renka medžiagas apkasų žvakių gamybai Ukrainos kariams

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Dėžutė varškui ir parafinui Jono Lankučio bibliotekoje. Astos Šatkienės nuotr. Dėžutė varškui ir parafinui Jono Lankučio bibliotekoje. Astos Šatkienės nuotr.

Klaipėdos rajono Jono Lankučio viešoji biblioteka prisideda prie Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka iniciatyvos ir padedame rinkti medžiagas apkasų žvakių gamybai.

 

Žvakės bus gaminamos Vilniuje ir siunčiamos fronte kovojantiems Ukrainos kariams. Šios žvakės – tai vašku ar parafinu užpildytos skardinės, kurias apkasuose kariai naudoja gamindami maistą, džiovindami drabužius ar tiesiog norėdami sušilti, todėl jos gyvybiškai svarbios, kai šalta.

 

Kokias medžiagas renkame?

Šiuo metu renkame įvairų vašką ir parafiną, didelius ir mažus jo gabalus, senas žvakes ir jų likučius. Tai gali būti maistinis parafinas, bičių vaškas, žvakės, skirtos uždaroms patalpoms ir tokių žvakių likučiai.

Netinka: techninis parafinas, parafinas iš kapinių žvakių ir žvakių nuo uodų likučiai. Toks parafinas yra abejotinos kokybės arba blogo kvapo, degdamas gali išskirti sveikatai kenksmingas medžiagas. Todėl saugodami karių sveikatą tokių medžiagų atsisakome.

 

Kaip panaudosime surinktą vašką ir parafiną?

Bibliotekose surinktą vašką ir parafiną perduosime iniciatyvoms, kurios užsiima parafino ir vaško lydimu, apkasų žvakių gamyba.

 

Kur ir kada galite atnešti medžiagų?

Medžiagas galite palikti čia:

1. Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešojoje bibliotekoje (Klaipėdos g. 15, Gargždai). Nuo 8 val. iki 18 val.

2. Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyrius (Žemaitės g. 5, Gargždai). Nuo 8 val. iki 18 val.

3. Bet kuriame bibliotekos filiale (adresus ir darbo laikus galite rasti čia: https://www.gargzdaivb.lt/kontaktai/67/filialai/d10)

 

Kiek truks ši akcija?

Medžiagas planuojama rinkti iki kovo mėnesio.

Net ir nedideli vaško ir parafino kiekiai yra svarbūs, tad nedvejokite ir atneškite tai, ko turite.

 

Dėkojame už pagalbą

Razom do peremogi!

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 249 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,