Mano Gargždai



Klaipėdos rajonas prisideda prie Lymano atstatymo: prisijungti kviečia ir verslą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė tęsia humanitarinės pagalbos teikimą miestui partneriui Lymanui Ukrainoje. Ketvirtadienį Taryba pritarė, kad būtų skirta 10 tūkst. eurų humanitarinių priemonių pirkimui ir jų perdavimui. Taip pat kviečiame prie pagalbos teikimo prisidėti ir verslo atstovus.

 

„Lymano meras Oleksandas Žurovliovas informavo, kad situacija yra labai sudėtinga. Atkuriama infrastruktūra, gyvenamieji pastatai, apgyvendintose vietovėse yra kritinė humanitarinė ir aplinkosauginė padėtis, todėl yra reikalingi įvairūs įrankiai ir įranga karo padariniams šalinti“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Savivaldybė Lymanui jau perdavė priemonių už 120 tūkst. eurų – vaistų ir medicinos priemonių, krovininių ir keleivinių mikroautobų, elektros generatorių, krūmapjovių, statybinių konteinerių, šiukšliavežių, vandens cisterną, palydovinio interneto ryšio įrangą. Už 9 tūkst. eurų paramos būtiniausiomis priemonėmis jau suteikė ir Klaipėdos rajone veikiantis verslas: UAB „Vlantana“, UAB „Farmveta“ ir V. Gilvonausko IĮ.

Šiuo metu Lymanui reikalingi šlifuokliai, grąžtai, grandininiai pjūklai, lituokliai, šalmai ir kitos priemonės. Kviečiame prie paramos teikimo Gargždų miestui partneriui Ukrainoje prisidėti ir verslo atstovus. Daugiau informacijos, kokie daiktai yra reikalingi, teikia Strateginio planavimo ir projektų valdymo skyriaus vyr. specialistas Mantas Virbauskas el. p. arba tel. +370 604 61 392.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 349 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,