Mano Gargždai



Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras kviečia pasimėgauti „Meilės eliksyru“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro „Meilės eliksyro“ kamerinė versija. Dainiaus Kažukausko nuotr. Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro „Meilės eliksyro“ kamerinė versija. Dainiaus Kažukausko nuotr.

Jau beveik du šimtmečius operos gerbėjų širdis viso pasaulio teatruose ir koncertų salėse smarkiau plakti priverčia Gaetano Donizetti komiška opera „Meilės eliksyras“. Šios operos kamerinė versija savaitgalį pristatyta Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro scenoje.  

 

Jaunosios kartos režisierės Karinos Novikovos, pastatymo muzikos vadovo ir dirigento, iš Italijos kilusio KVMT koncertmeisterio Carmelo Giuseppe Longo ir visos kūrybinės komandos dėka kamerinė opera virto į tokį smagų spektaklį, kad publika sunkiai spėjo reaguoti į tai, kas vyko scenoje. Norėjosi ir mėgautis muzika, ir spausti ašarą užjaučiant nelaimingos meilės aukas, tačiau dar dažniau – juoktis... Po premjeros visi išskubėjo labai pakilios nuotaikos, o svarbiausia – nusiteikę pamatyti dar kartą. Bravo! Menininkams tai didžiausias įvertinimas! 

„Meilės eliksyro“ kamerinę versiją Klaipėdos muzikiniame teatre pastatė jaunosios kartos operos režisierė Karina Novikova, kuriai labai svarbus ir vizualusis jos statomų veikalų dėmuo, tad ji sukūrė ir ryškiaspalves spektaklio dekoracijas. Jai talkino kostiumų dizainerė Augustė Zukaitė, grimo dailininkė Aira Braždienė, choreografė Daria Verovka, šviesų dailininkas Andrej Lavrinovič. C. G. Longo, kuriam talkino dirigento asistentas Vytautas Valys, parengė glaustesnį operos „Meilės eliksyras“ medžiagos variantą sumažintam orkestrui ir merginų bei kareivių ansambliui vietoje mišraus choro.  

„Meilės eliksyras“ sceną išvydo netradiciniu būdu. Ne veltui klasika byloja, kad meilė nenuspėjama. Uostamiesčio mokyklos dar ankstyvą rudenį buvo aplankytos su „Meilės eliksyro“ ištraukomis bei jaunimą sudominusiomis diskusijomis su psichologe ir atlikėjais, o tai sukėlė tokį didžiulį publikos susidomėjimą, kad į premjeras ir generalinę repeticiją bilietai buvo tiesiog iššluoti. Negana to, klastingiems virusams prieš pat premjerą pakirtus net dvi nuostabias pagrindinės partijos atlikėjas, Adinos partiją buvo pakviesta dainuoti sopranas Gabrielė Jevsejevaitė, klasikinio dainavimo besimokanti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantūroje, tačiau laiko buvo likę tiek mažai, kad ji nespėjo įsilieti į vaidybines spektaklio peripetijas. Rastas netikėtas sprendimas ir šiam iššūkiui: solistė dainavo būdama tarp Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninio orkestro kamerinės grupės narių, o scenoje vaidino baleto artistė, spektaklio choreografė Daria Verovka! Gabrielė Jevsejevaitė prisipažino, kad ji labai svajojo bent pamatyti šį „Meilės eliksyrą“, o jos noras išsipildė pačiu netikėčiausiu būdu.  

„Meilės eliksyras“ apjungė daug jaunų teatro ir kviestinių solistų, kuriems pavyko publiką sužavėti ne tik jaunystės energija, bet ir puikia vaidyba. Gruodžio 2 dieną (I-oje premjeroje) vaidmenis atliko: Adina – Gabrielė Jevsejevaitė (sopranas), Daria Verovka (aktorė), Nemorinas – Giedrius Gečys, Belkorė – Farshadas Abbasabadi, Dulkamara – Šarūnas Šapalas, Džaneta – Emilia Janina Kozłowska, gruodžio 3 dieną (II-oje premjeroje): Adina – Gabrielė Jevsejevaitė (sopranas), Daria Verovka (aktorė), Nemorinas – Tadas Jakas, Belkorė – Martynas Stankevičius, Dulkamara – Evertas Soosteris, Džaneta – Emilia Janina Kozłowska. 

Ir stebinančių netikėtumų scenoje būta labai daug: ryškios spalvos, puiki vaidyba, smagūs kontrastai. Kareiviais tapę baleto artistai Romanas Budko ir Brayan Steven Valencia Sarmiento publiką stebino ir juokino iki ašarų savo judesiais-reakcijomis į tai kas vyksta scenoje: tai jie bandė sušokti kažką panašaus į „Gulbių ežerą“ įtraukdami ir Adiną, tai demonstravo, kad meilės vertieji turi būti gražūs ir raumeningi lyg graikų dievai Apolonai. Įspūdingesnių formų ir spalvų kostiumų seniai neteko matyti! Balsai skambėjo puikiai! O kokia vaidyba: Notaras – mažasis Emilis Valys taip griežtai žiūrėjo į publiką ir krutino iš vilnos padarytus ūsus, kad publika buvo rimtai susirūpinusi, kad scenoje įsimylėjėlių rezgamas sumanymas gali ir neįvykti. Tačiau kai scenoje kareiviu tampa legendinis Muzikinio teatro solistas Šarūnas Juškevičius, kuris vis negalėjo apsispręsti ar jam reikia ramentų, o gal visai ne, visos istorijos baigiasi ne tik laimingai, bet ir iki ašarų juokingai. Nusakyti kas yra „Meilės eliksyras“ neįmanoma – jums būtina atvykti ir „paragauti“ patiems: Kultūros fabrike jūs laukiami sausio 25 ir vasario 22 dienomis. 

Nuoširdžiai dėkojame „Meilės eliksyro“ rėmėjams – Samanà by SG BEAUTY, apdovanojusiai kūrėjus, atlikėjus ir net žiūrovus išskirtinai kvapniomis dovanomis, ir UAB Danspin, skyrusiai tiek spalvotos vilnos, kad ryškiausiomis spalvomis sužibo visi spektaklio herojai! 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 431 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,