Mano Gargždai



Garbingą vietą iškovojusiems šokėjams – padėkos raštai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Pirmadienį vicemerė Rūta Cirtautaitė kartu su Kultūros skyriaus vyriausiąja specialiste Liudmila Jukniene Savivaldybės padėkos raštus įteikė Pasaulio jaunimo standartinių šokių iki 21 metų III vietos laimėtojams Gabrielei Siriūnaitei ir Viliui Jakui bei jų trenerei Irinai Berankienei.

 

Garbingą vietą jie iškovojo Italijos mieste Riminyje vykusiose varžybose, kuriose dalyvavo iš viso 65 poros.

Kaip pasakojo Gabrielė, pasiruošimas varžyboms buvo labai įtemptas, nes jie – ir abiturientai, todėl šokių treniruotes teko derinti su pasiruošimu egzaminams ir jų laikymu. Bet viskas vyko gerai, nes pora susilaukė didelio palaikymo iš artimųjų, mokslo draugų, mokytojų ir trenerės. Varžybose nebuvo nei vieno lietuvio teisėjo, nors dalyvavo dar viena lietuvių pora, užėmusi  6 vietą.

Jų kelionę apmokėjo Lietuvos sportinių šokių federacija, o Savivaldybė skyrė 3000 Lt.

Abu jaunuoliai tolesnį kelią sieja tik su šokiu – nuo rudens Vilius Jakas studijuos Klaipėdos universitete sportinius šokius, Gabrielė LCC koledže ir pradės treniruoti vaikus.

Po šių varžybų ilsėtis nelabai bus kada, nes laukia dvi stovyklos – Birštone ir Tveruose, kur ruošis atviram jaunimo čempionatui Vokietijoje.  

Šokėjai pasakojo, kad nėra taip lengva gauti finansinę paramą, kad galėtų kokybiškai pasiruošti varžyboms, todėl vėl tikisi paramos iš federacijos ir Sporto departamento prie Vyriausybės, galbūt ir  Savivaldybės.

„Bepigu danams, kurie labai dosniai remia netgi ne pačias stipriausias savo poras, tuo tarpu mums daug sunkiau“, − kalbėjo Gabrielė, nuo kurios veido susitikimo metu nedingo šypsena, nes tikėjimas ateitimi ir tuo, kad laukia puikūs pasirodymai suaugusiųjų varžybose, − begalinis.   

 

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotrauka:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 180 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,