Mano Gargždai



Kodėl verta stiprinti dubens dugno raumenis?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Gera savijauta turėtų būti kiekvieno iš mūsų siekis. Profesionaliai ar mėgėjiškai sportuojantieji dažnai turi tikslą – treniruoti, stiprinti raumenis. Paprastai kalbama apie pagrindinius, visiems matomus, kurie prisideda prie mūsų išvaizdos. Tačiau nepelnytai pamirštami tie, kurių plika akimi nematome, tačiau jų svarba mūsų gerai savijautai ir gyvenimo kokybei yra labai didelė. Šiuo atveju kalbame apie dubens dugno raumenis. Įvardijame kertines priežastis, kodėl būtina skirti dėmesio jų stiprinimui.

 

Užkirstas kelias vidaus organų prolapsui

Prolapsu vadinamas tam tikrų organų (šiuo atveju kalbame apie šlapimo pūslę ir kitus vidaus organus, kuriuos laiko dubens raumenys) pasislinkimą ar net iškritimą, jei problema jau progresavusi.

Kai dubens dugno raumenys silpsta, jie negali tinkamai atlikti savo funkcijos, taigi nesuteikia vidaus organams patikimos atramos ir pastarieji ima slinkti žemyn. Negydoma problema progresuoja. Moterims tai ypač aktualu, kadangi neretai pasitaiko šlapimo pūslės, gimdos ir kitų organų slinkimas žemyn ar net iškritimas. Reguliariai atliekami dubens dugno raumenų stiprinimo pratimai ženkliai mažina tokią riziką, o jei problema jau yra, būklę gali pagerinti. Žinoma, jei situacija uždelsta, tuomet, greičiausiai, raumenų stiprinimo pratimus reikės derinti ir su kitais gydymo būdais.

 

Mažesnė šlapimo nelaikymo tikimybė

Dubens dugno raumenys labai glaudžiai susiję su šlapimo bei išmatų sulaikymu, t. y. nusilpus šiems raumenims itin dažnai vargina išmatų ar šlapimo nelaikymo problema. Tad periodiškai treniruodami dubens raumenis užkirsite kelią tokioms nemalonioms problemoms, o jei su jomis jau susidūrėte, tai dažnu atveju dubens dugno stiprinimo pratimai gali padėti problemą išspręsti net be medikamentų ar rimtesnio gydymo.

 

Geresnė lytinių santykių kokybė

Stipresni dubens dugno raumenys dovanoja kur kas geresnius pojūčius tiek moteriai, tiek ir vyrui. Kartais nusilpę dubens raumenys gali būti priežastimi to, kad moteris nepatiria orgazmo. Beje, šiame kontekste dubens raumenų stiprinimu verta pasirūpinti ir vyrams, nes tai glaudžiai susiję su erekcijos funkcija.

 

Didelė nauda dirbantiems stovimą darbą

Tiek dirbantys stovimą darbą, tiek daug vaikštantys gana dažnai skundžiasi apatinės nugaros dalies skausmais. Šiuo atveju dubens raumenų stiprinimas gali pagerinti būklę ir padėti išvengti diskomforto.

 

Nauda besilaukiančioms

Nėštumo metu gali pasireikšti šlapimo nelaikymas net tada, jei iki šiol tokios problemos neturėjote. Taip pat šiuo laikotarpiu gali varginti tempimo žemyn jausmas dubens, makšties srityje, nugaros ar pilvo apačios skausmas. Visas šias problemas išspręsti ar simptomus palengvinti gali padėti dubens raumenų stiprinimas. Negana to, teigiama, kad ištreniruoti šie raumenys gali ženkliai prisidėti prie lengvesnio gimdymo.

 

Traumų prevencija

Treniruojami dubens dugno raumenys bei paslankus kaulinis dubuo gali prisidėti prie traumų, pavyzdžiui, klubo sąnarių, uodegikaulio bei kitų, prevencijos.

 

Bendra savijauta

Atsižvelgiant į dubens dugno raumenų poziciją mūsų kūne, matyti, kad jie yra pačiame centre, tad turi įtakos ne tik tiesiogiai su jais susijusioms funkcijoms, bet ir mūsų laikysenai, eisenai, bendrai savijautai. Taigi šių raumenų treniravimas gerins laikyseną, gali padėti išvengti skausmų, eisena bus užtikrintesnė, jausimės pasitempę. Paminkime ir tai, kad dubens dugno raumenų treniravimas turės teigiamos įtakos kraujotakos stimuliavimui, geresnei žarnyno veiklai, taip pat gerins medžiagų apykaitą, gali užkirsti kelią venų ligoms.

Nors dubens dugno raumenų stiprinimo nauda  ypač didelė moterims, verta pastebėti, kad tai aktualu ir stipriosios lyties atstovams.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 279 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,