Mano Gargždai



Tūkstančiai žygeivių traukė sukilėlių keliais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Priekulės kultūros centro nuotr. Priekulės kultūros centro nuotr.

Klaipėdos krašto prijungimui prie Lietuvos pažymėti skirtame tradiciniame pėsčiųjų nakties žygyje „Klaipėdos sukilėlių keliais“ dalyvavo per tris tūkstančius žygeivių.

 

Praėjusio penktadienio vakarą startas tūkstančiams žygeivių duotas Priekulėje. Įveikus apie 27 kilometrus, jau šeštadienį paryčiais žygis baigtas Klaipėdoje.

„Viskas buvo labai puiku. Labai gera organizacija, labai geras oras ir gražūs vaizdai. Ne tik mano, bet ir kitų nuomone, tai buvo kone geriausias žygis per visą jo istorija“, - „Vakarų ekspresui“ sakė per apie 6 valandas iš Priekulės į Klaipėda nužingsniavusi klaipėdietė Daiva.

Šiemet žygis „Klaipėdos sukilėlių keliais“ skirtas Vyriausiojo Mažosios Lietuvos gelbėjimo komiteto nariui, karo lakūnui Steponui Dariui atminti.

Būsimas Atlanto nugalėtojas aktyviai dalyvavo rengiant karinę operaciją ir pats žygiavo su Priekulės grupe.

Pakartoti 1923 m. sausio 15-osios sukilimo dalyvių kelią pasiryžusius žygeivius išlydėjo Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ir Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Uostamiesčio meras ne tik pasveikino žygio dalyvius, bet ir pats kartu su kolegomis iš Klaipėdos miesto savivaldybės jame dalyvavo. Jau septintus metus iš eilės.

„Įsimintinas žygis: gražus gamtiniu atžvilgiu, sunkokas sniego ir ledo atžvilgiu, bet svarbiausia šio žygio dalis – vidinis pasitikėjimas aplinkiniais, kurie tikrai pagaus, kai paslysi, užtemps, jei nepakilsi.

Toks istorinis žygis subūrė ir suvienijo daugybę bendraminčių, patriotiškų žmonių: žygiuodama su nepažįstamais žmonėmis pasijutau jų ir šalies dalimi“, – tikino Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės šaulė Jolita.

Žygį organizavo Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Klaipėdos skyrius kartu su Lietuvos šaulių sąjungos Vakarų (jūros) šaulių 3-iąja rinktine.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 334 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,