Mano Gargždai



Mero padėkos vakare pagerbti žmonės, savo darbais garsinantys Klaipėdos rajoną

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Ketvirtadienį Priekulės kultūros centre įvyko tradicinis Mero padėkos vakaras, kuriame buvo įteiktos 5 nominacijos tiems, kurie 2023-aisiais buvo ryškiausi versle, kultūroje, bendruomenių veikloje bei savo iniciatyvoms garsino Klaipėdos rajono vardą. Nominantams padėkota už jų nuoširdų ir atsakingą darbą bei įteiktos gintaru inkrustuotos dailininko Vytauto Karčiausko rankų darbo statulėlės.

 

„Visada sakiau, kad mūsų rajoną kuria čia gyvenantys žmonės. Savo darbu, idėjomis ir meile jie kasdien prisideda prie to, kad mūsų kraštas būtų matomas, girdimas ir vis gražėjantis. Iš tiesų, mūsų rajonas yra tikrai didelis, čia įgyvendinama daugybė įvairiausių idėjų ir projektų. Ir kiekvienas jų savaip unikalus ir išskirtinis, todėl tikrai nėra lengva išrinkti geriausius iš geriausiųjų. Šių metų nominantai išsiskiria savo veikla – bendruomenei, mūsų krašto istorijai. Sveikinu juos ir nuoširdžiai dėkoju visiems, kurie prisideda prie Klaipėdos rajono augimo ir gerovės“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas

 

„Metų proveržis 2023“ – Brožių benduomenė

Beveik du dešimtmečius gyvuojanti Brožių bendruomenė savo vykdoma veikla Klaipėdos rajoną garsina jau visoje Lietuvoje. Per ilgametę patirtį įgyvendino daugybę bendruomeninių, socialinės atskirties mažinimo ir verslo projektų. Seną kultūros namų pastatą bendruomenė prikėlė antram gyvenimui, sukūrė 14 darbo vietų, o šiandien džiaugiasi įdėto darbo vaisiais ir tikrai pelnytu „Metų proveržio“ titulu.

 

 

„Metų verslas 2023“ – „Hero Talents“

Unikalumu ir galimybėmis pulsuojantis, išskirtinių tikslų siekiantis ir vienintelis Baltijos šalyse – toks šiemet yra mūsų „Metų verslas“. Tai – modelių įdarbinimo agentūra „Hero Talents“, kuriai negalioja jokie trūkumai, o žmonės, turintys negalią, čia atranda savo išskirtinius talentus. „Hero Talents“ kuria ryškų socialinį pokytį mūsų visuomenėje ir pridėtinę vertę ne tik Klaipėdos rajonui, bet ir visai Lietuvai. Įgyvendinta daugybė didelių projektų su Lietuvoje ir užsienyje žinomais prekiniais ženklais, pasiekti aukščiausi rezultatai ir neketinama sustoti, nes pagrindinis šio verslo tikslas – ypatingų žmonių integracija į visuomenę.

 

 

„Metų kultūros žmogus 2023“ – Silva Pocytė

Silva Pocytė – Mažosios Lietuvos etnografinio regiono puoselėtoja, tyrinėjanti Klaipėdos krašto žmonėms ypatingą ir vertingą palikimą – šio krašto istoriją. Daugybė tokių svarbių publikacijų nugulė popieriaus lape, palikdamos pėdsaką ateities kartoms. Silva Pocytė už savo nuopelnus Klaipėdos kraštui jau įvertinta Agluonėnų seniūnijos Ievos Simonaitytės vardo premija. Svarbiausias laimėjimas ir darbinės veiklos pasiekimas Silvai Pocytei yra galimybė dalintis Klaipėdos krašto istorija su žmonėmis, kuriems ji yra svarbi, todėl šiandien džiaugiamės galėdami mūsų krašto istorikę už atsidavimą savo darbui apdovanoti „Metų kultūros žmogaus“ titulu.

 

 

„Metų proveržis 2023“ – VšĮ „Revilita“

Socialinio užimtumo centras „Revilita“ jau 11 metų teikia socialinės reabilitacijos, įgūdžių ugdymo ir psichosocialines paslaugas. Centrą lankantys žmonės, kaip patys sako, čia jaučiasi kaip namuose, o geriausia pagalba ir parama jiems yra galimybė per pokalbius, meną ir bendrystę realizuoti save. Praėjusiais metais „Revilita“ įgyvendino unikalų projektą – pradėjo prekiauti kava iš tam pritaikytos mašinos ir taip prisidėjo prie negalią turinčių žmonių integracijos į visuomenę. Už šiuos prasmingus darbus ir įgyvendintus projektus šiandien organizaciją pagerbiame apdovanodami „Metų proveržio“ nominacija.

 

 

„Metų bendruomenė 2023“ – visuomeninė organizacija Vėžaičių bendruomenė

2023-aisiais metais už didelius darbus miesteliui bei visam rajonui „Metų bendruomenės“ nominacija apdovanota Vėžaičių bendruomenė. Ji gyvuoja jau 18 metų ir vienija net 68 bendruomenės narius. Vystant bendruomenę, svarbus čia gyvenančių savanorių indėlis – jie prie Vaikų dienos centro įkūrimo Vėžaičių konferencijų centre neatlygintinai prisidėjo įspūdingu skaičiumi – net 3 tūkstančiais darbo valandų. Bendruomenės namuose dabar kasdien skamba ne tik vaikų juokas, bet ir socialinę atskirtį patiriančių asmenų padėkos, kurie, bendruomenės narių dėka, čia gali naudotis kasdienėmis paslaugomis. Vėžaičių bendruomenė patikina – dideliais projektais ir toliau kurs pridėtinę vertę ne tik miesteliui, bet ir visam rajonui.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 102 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,