Mano Gargždai



Kaip mokytis ir tobulėti – nauji ir seni būdai, kurie jus nustebins

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Tikėtina, kad Naujieji metai į ne vieno iš mūsų gyvenimus atnešė ir naujus lūkesčius. Juk dažniausiai girdimi išsikelti tikslai – daugiau skaityti, mokytis ir skatinti asmeninį augimą. Tačiau net ir pamiršę sau duotus pažadus suprantame, kad nuolat besikeičiančiame pasaulyje negalime stovėti vietoje. Tuomet savęs klausiame:

  • kaip atrasti laiko;
  • kaip išmokti mokytis efektyviau;
  • ir kaip išlaikyti nuoseklų mokymąsi?

Tikriausiai pastebėjote, kad šiandien atsivertę knygą, kuri teikia ne pramoginę vertę, o bando mus įtraukti į mokymosi procesą, randame vis daugiau priežasčių to nedaryti. O kaip jums sekasi skirti tas penkias minutes per dieną užsienio kalbos mokymuisi? 

Jeigu norite iš tikrųjų sužinoti ką naujo, įsitraukdami į kasdienį mokymosi procesą, dalijamės patarimais, kuriais pasinaudoję pamatysite progresą!

 

Pirmiausia nuspręskite, kas jus domina

Galbūt jums patinka stebėti gamtą – vis pastebite žiemos šaltyje lėkiojančius paukštelius, tačiau nežinote, kaip jie vadinasi? O gal jus domina filosofija ir norite giliau pažvelgti į žmogaus būtį? Knygos yra mūsų mokytojos, kurios dalinasi nesenstančiomis įžvalgomis, slypinčiomis tiek grožinėje, tiek negrožinėje literatūroje. Knygose rasite neįkainojamą išmintį, žinias ir įkvėpimo šaltinį, jei tik atsižvelgsite į savo pomėgius. Pavyzdžiui, VAGA galite rasti nuo literatūros klasikos iki įtraukiančių enciklopedijų ir žinynų, kurie sužadins jūsų smalsumą.

 

Junkitės į bendruomenes

Apsupę save žmonėmis, kurie domisi tais pačiais dalykais, jūs ne tik užmegsite naujas pažintis, bet ir įkvėpdami vieni kitus mokysitės ir tobulėsite. Būtent bendruomenėse klesti mokymasis: čia žmonės dalijasi savo žiniomis, idėjomis ir patirtimi. Dalyvaukite seminaruose, sporto, kultūros ar verslo renginiuose ar tiesiog užsiimkite mėgstama veikla ir tikrai sutiksite bendraminčių, kurie jus pastūmės asmeniniam augimui. 

 

Ieškokite mentoriaus

Mentorystės tradicija yra žinoma nuo seno – šis terminas yra kilęs iš senovės Graikijos ir reiškia visapusę pagalbą žmogui, kuriam mentorius teikia patarimus, taip skatindamas gilų mokymąsi ir įgūdžių ugdymą. Šiandien dažnai girdime apie sporto, sveikos gyvensenos ar mąstymo keitimo mentorius, kurie per tiesioginį vadovavimą ar praktinę patirtį gali motyvuoti žmones, einančius asmeninio augimo keliu. Jeigu tikite, kad jums reikia dominančios srities eksperto priežiūros, drąsiai pasinaudokite galimybe mokytis iš geriausių.

 

Mokykitės neišėję iš namų

Ne paslaptis, kad skaitmeniniame amžiuje mokymasis persikėlė į internetines platformas, kurios šiandien siūlo daugiau nuotolinių kursų programų nei galite įsivaizduoti: nuo grafinio dizaino ir programavimo kursų iki bakalauro ar magistro laipsnio diplomo nė neišėjus iš namų! Bene populiariausios mokymosi platformos, prie kurių galite prisijungti – Coursera, Udemy, Skillshare ir dar daugiau. Pasinaudoję šio amžiaus privilegija ir pradėję savo mokymosi kelionę internetu, jūs galėsite lanksčiai ugdytis ir pildyti savo unikalius siekius.

 

Galiausiai stebėkite, kokį turinį vartojate

Nesvarbu, kiek laiko per dieną praleidžiate socialiniuose tinkluose, didesnę įtaką jums turi tai, kokį turinį žiūrite ar ko klausotės. Tik jūs esate atsakingi už informaciją, kurią priimate, todėl nepatingėkite atsekti turinio kūrėjus, kurie dalinasi jums neaktualia informacija, ir ieškokite, kas jus domina, kad algoritmas atrastų jūsų tobulėjimui skirtą turinį. Tai gali būti naudinga informacija apie sodininkystę ar kaip tinkamai išsirinkti maisto papildus – paverskite savo kasdienį naršymą prasmingu.

O jei, pavyzdžiui, daug laiko praleidžiate automobilyje ar norite dar naudingiau išnaudoti laiką sporto salėje, siūlome paieškoti jus dominančių tinklalaidžių. Tinklalaidės, kitaip žinomos kaip podkastai, yra populiari mokymosi ir asmeninio tobulėjimo priemonė – klausantis pokalbių su išsilavinusiais pašnekovais: politikos, psichologijos ar medicinos mokslo specialistais, jūs praplėsite savo akiratį įvairiomis temomis. O tai, be abejo, jus įkvėps nuostabiems asmeniniams pokyčiams.

 

Bandykite ir nesustokite

Tad leiskitės į dvasinio augimo ir mokymosi kelionę: galbūt jums padės naujas žinynas jus dominančia tema, įkvepianti bendruomenė ar atradimas tinklalaidžių ir internetinių kursų gausoje – pasirinkite jums patraukliausią mokymosi būdą ir nenustokite tobulėti.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 110 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,