Mano Gargždai



Lietuvos automobilių kelių direkcija keičia pavadinimą: taps „Via Lietuva“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
LAKD nuotr. LAKD nuotr.

Transformacijos laikotarpį išgyvenanti Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) keičia įmonės pavadinimą į „Via Lietuva“. Pavadinimo keitimui jau pritarė bendrovės Valdyba bei akcininkas – LR susisiekimo ministerija, o šią savaitę pavadinimas oficialiai užregistruotas ir Registrų centre.

 

Pasak LAKD generalinio direktoriaus Mariaus Švaikausko, pavadinimo keitimas siejamas su organizacijos transformacija, kuri prasidėjo praėjusiais metais ir bus tęsiama šiemet. 2023 m. Kelių direkcijoje suformavus naują vadovų komandą, įgyvendinti struktūriniai pokyčiai, sustiprinta išorinė ir vidinė kontrolė, pradėtas racionalesnis finansinis planavimas, parengtos strateginės gairės ir išsikelti strateginiai rodikliai, kurių įmonė sieks artimiausius trejus metus.

„Siekiame tapti modernia įmone, geriau atliepti akcininko, Valstybės, visuomenės lūkesčius. Manome kad naujas įmonės pavadinimas labiau atspindės įmonės siekį ir ambiciją tęsti pradėtus organizacinius pokyčius, didinti organizacijos brandą įmonėje sutelkti ir sustiprinti kelių inžinerijos kompetencijas ir užtikrinti, kad šalyje nuosekliai būtų kuriamas saugus, tvarus ir technologiškai pažangus šalies kelių tinklas“, – sako M. Švaikauskas.

Žodis „via“ išvertus iš lotynų į lietuvių kalbą reiškia „kelias“, o šalis pavadinime atspindi ir visą įmonės veiklos geografiją. Žodžių junginys apjungia tradicijas ir modernumą. Gilesne prasme pavadinimas indikuoja ambiciją apjungti šalies kelių infrastruktūrai kurti ir stiprinti reikalingas kompetencijas, tapti kelių infrastruktūros šalyje vystymo lydere ir teigiamų pokyčių Lietuvos keliuose varomąja jėga.

Planuojama, kad pavadinimo keitimo darbai bus baigti šių metų pirmoje pusėje. Įmonės planuose – pakeisti ne tik įmonės pavadinimą, bet ir logotipą, vizualinį identitetą. Taip pat peržiūrėti ir atnaujinti įmonės šūkį, misiją, viziją, kuri atspindėtų nuoseklias įmonės pastangas kurti saugią, patogią, draugišką aplinkai šalies kelių infrastruktūrą, jungiančią bendruomenes bei skatinančią šalies ekonomikos augimą.

„Galvodami apie šalies kelių ateitį, galvojame ne tik apie asfalto dangos būklę, bet apie mūsų visų keliones nuo jų pradžios iki pabaigos – kad jos būtų saugios, kad jos būtų patogios, leistų judėti pirmyn, teiktų geras emocijas. Manome, kad būtent tai ir yra bendras mūsų visų – valstybės, mūsų kelius statnčių rangovų, keliais keliaujančių tikslas“, – sako M. Švaikauskas.

Primename, kad 2023 metų pradžioje Lietuvos automobilių kelių direkcija buvo pertvarkyta į akcinę bendrovę. Šis statusas suteikė galimybę greičiau priimti sprendimus, veikti efektyviau, lanksčiau ir pažangiau, reaguoti į rinkos teikiamas galimybes, sparčiau įgyvendinti strateginius projektus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 182 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,