Mano Gargždai



Kokie yra vasarnamių statybos reikalavimai?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Modulinių vasarnamių statyba tampa vis populiaresniu pasirinkimu. Tai – tvarus, kokybiškas, ekonomiškai naudingas ir greitai įgyvendinamas sprendimas. Kita vertus, nepaisant to, kokio tipo vasarnamį statysite, prieš pradedant darbus svarbu susipažinti su pagrindiniais reikalavimais. Kai kuriais atvejais turėsite gauti specialų leidimą, kad galėtumėte pradėti visą procesą. Taigi, trumpai apibendrinome pagrindinius vasarnamių statybos reikalavimus, į kuriuos svarbu atsižvelgti. 

 

Reikalavimai vasarnamio statybai

Konkretūs reikalavimai vasarnamio statybai priklauso ir nuo paties statinio dydžio. Pavyzdžiui, jeigu šis neviršija 80 kvadratinių metrų, turėsite gerokai mažiau vargo. Kita vertus, jei planuojate statyti didesnį vasarnamį – teks labiau paplušėti. Visgi, sugrįžkime prie pirmojo atvejo. Jei vasarnamis bus statomas sodų bendrijoje, neviršys 80 kvadratinių metrų ir nebus aukštesnis nei 8,5 metro – Jums nereikės ruošti projekto, gauti statybos leidimo bei įvairių sertifikatų. Viskas, ką turėsite padaryti – tik užpildyti trumpą deklaraciją. Kita vertus, jei vasarnamis viršija nurodytus kvadratinius metrus, šio statybai bus taikomi tokie pat reikalavimai, kaip ir gyvenamajam namui. 

Visgi, ne ką mažiau svarbu atsižvelgti ir į kai kuriuos kitus aspektus. Pavyzdžiui, vasarnamis negali būti arčiau nei 3 metrai iki kaimynų sklypo ribos. Jeigu norite šį atstumą sumažinti, turite gauti rašytinį kaimyno sutikimą. Be to, būtina atsižvelgti į priešgaisrinės saugos reikalavimus. Tai reiškia, kad tarp medinių pastatų privalo būti bent 15 metrų atstumas, tarp medinių ir mūrinių – 10 metrų, tarp mūrinių – 8 metrų. 

 

Statybų leidimas

Jeigu vasarnamis neatitinka aukščiau nurodytų reikalavimų, turėsite gauti statybų leidimą. Vidutiniškai tai trunka nuo 2 iki 4 mėnesių. Žinoma, viskas priklauso nuo konkrečios situacijos. Visgi, nepamirškite, kad tinkamų dokumentų surinkimas gali užtrukti. Taigi, jeigu patiems susigaudyti sudėtinga, verčiau taupykite savo laiką ir kreipkitės į profesionalus. Svarbu paminėti, kad leidimo gali prireikti ne tik tuo atveju, jeigu viršysite aukščiau aptartus 80 kvadratinių metrų. Šio dokumento Jums taip pat reikės, jei vasarnamis bus miesto teritorijoje, kurorte, regioniniame parke arba su kultūros paveldu susijusioje teritorijoje. 

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 301 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,