Mano Gargždai



Šalies miškams – didelis gaisrų pavojus

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, Klaipėdos apskrityje - vidutinis gaisrų pavojus. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, Klaipėdos apskrityje - vidutinis gaisrų pavojus.

Nuo liepos 24-osios apribojamas lankymasis Neringos miesto savivaldybės administruojamos teritorijos miškuose. Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į tai, kad miškų gaisringumas Kuršių nerijoje pasiekė III klasę, ir į užvakar kilusį miško gaisrą rusiškoje nerijos dalyje kaimyninėje Kaliningrado srityje. Apriboti lankymąsi nerijos miškuose rekomendavo Aplinkos ministerija.

 

Ministerija kreipiasi ir į kitas šalies savivaldybes ir kviečia taip pat apriboti lankymąsi tuose miškuose, kurių didelis gaisringumas. „Dėl karštų ir sausų orų padėtis Lietuvos miškuose šiuo metu gana grėsminga. Saugoti mišką nuo ugnies – ne tik valstybės institucijų, savivaldybių, bet ir kiekvieno Lietuvos gyventojo pareiga. Todėl raginame visas savivaldybes ir visus gyventojus kuo atsakingiau saugoti Lietuvos žaliąjį rūbą“, – sako aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Apie pastebėtus gaisrus reikia pranešti aplinkos apsaugos darbuotojams, policijai, priešgaisrinėms, miškų ir kitoms tarnyboms arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 117 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,