Mano Gargždai



Buvusi Gargždų „Bangos“ valdytoja tapo istorija

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. A. Blinstrubas (viduryje) nusprendė likviduoti veiklos nevykdžiusią įstaigą „Banga 1253“, kuri legendinę Gargždų futbolo komandą valdė 1996–2006 metais. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. A. Blinstrubas (viduryje) nusprendė likviduoti veiklos nevykdžiusią įstaigą „Banga 1253“, kuri legendinę Gargždų futbolo komandą valdė 1996–2006 metais.

Likviduojama buvusi Gargždų futbolo komandos „Banga“ valdytoja – viešoji įstaiga Gargždų futbolo klubas „Banga 1253“, turėjusi nežymią dalį dabartinės komandos dalininko teisių. Jas perima Antanas Blinstrubas.

 

Įstaiga „Bangą“ valdė 1996–2006 metais, nuo to laiko jokios veiklos nevykdė, o šių metų pradžioje vienintelis „Banga 1253“ dalininkas A. Blinstrubas nusprendė ją likviduoti, rodo Registrų centro duomenys.

Tokio sprendimo motyvo „Vakarų ekspresui“ sužinoti nepavyko – su A. Blinstrubu susisiekti nepavyko.

Nuo 2006 metų „Bangą“ valdančios viešosios įstaigos „Gargždų futbolas“ vadovas Rimantas Mikalauskas „Vakarų ekspresui“ teigė, kad A. Blinstrubas paprašė „Bangos 1253“ turėtas dalininko teises perleisti jam pačiam.

„Ji buvo mūsų įstaigos dalininkė su labai nežymia teisių dalimi“, – sakė R. Mikalauskas.

Pasak vadovo, „Gargždų futbolas“ legendinės komandos valdymą iš „Bangos 1253“ perėmė siekiant pagerinti organizacijos veiklą ir tai sėkmingai daro iki šiol.

„Reorganizacija tuomet įvyko siekiant pagerinti organizacijos valdymą, pagal vokišką pavyzdį buvo sukurta klubo struktūra, turime ir vaikų, ir moterų, ir vyrų komandą, kuri dabar vienintelė iš Vakarų Lietuvos rungtyniauja aukščiausioje šalies futbolo lygoje“, – sakė R. Mikalauskas.

Po sėkmingo 1994–2000 metų periodo „Banga“ pateko į duobę: iškrito iš aukščiausios šalies futbolo lygos į I lygą, o vėliau – ir iš jos, o 2005-aisiais pasiekė dugną, kai II lygos Vakarų zonoje užimta penkta vieta. Po šio sezono Gargždų futbolo aistruoliai susitelkė dėl savo komandos atgaivinimo ir pakeitė jo valdymą.

2021 metais A. Blinstrubas už nuopelnus futbolui apdovanotas Lietuvos futbolo federacijos III laipsnio ordinu. Jis yra buvęs „Bangos“ žaidėjas, treneris.

Šiuo metu 34 proc. „Gargždų futbolo“ dalininko teisių priklauso Klaipėdos rajono savivaldybei, likusios – kelioms dešimtims privačių asmenų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 484 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,