Mano Gargždai



„Regitra“ pradeda registraciją į A kategorijos egzaminus: ką svarbu žinoti?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Nuo balandžio mėnesio „Regitroje“ prasidės A kategorijos egzaminų sezonas, taigi jau nuo šiandien būsimi motociklininkai kviečiami rezervuoti egzaminų datas. Pastebima, jog norinčių valdyti motociklą vairuotojų kasmet daugėja. Statistika rodo, kad nuo 2017 m. motociklininkų skaičius šalies keliuose išaugo net 40 procentų.

 

Kiekvienais metais „Regitroje“ A kategorijos praktikos egzaminai vyksta nuo balandžio iki lapkričio mėnesio. Egzaminų sezonas yra planuojamas atsižvelgiant į oro ir kelio dangos sąlygas.

Nuo 2017 m. norinčių įgyti A kategoriją asmenų skaičius išaugo 40 proc., t. y. net 5 tūkst. daugiau motociklininkų. 2017 m. šią kategoriją laikančių vairuotojų skaičius buvo 7440, 2019 m. – 10309, o 2023 m. šis skaičius jau siekė 12316. Taigi, kaip matyti, norinčių vairuoti motociklą kasmet vis daugėja.

Primename, kad į egzaminus galima užsiregistruoti tiesiog internetu: https://vp.regitra.lt/#/

 

Ką svarbu žinoti  būsimiems motociklininkams?

Motociklo kategorijų siekiantiems vairuotojams „Regitroje“ reikia išlaikyti teorijos bei praktikos egzaminus. Teorijos egzaminas susideda iš 35 klausimų apie kelių eismo taisykles bei saugų eismą: 30 jų yra bendrieji klausimai ir 5 – specifiniai, skirti konkrečiai kategorijai. Praktikos egzaminą sudaro dvi dalys: aikštelėje, kurioje atliekami specialieji važiavimo manevrai, tokie kaip „aštuoniukė“, „gyvatėlė“, kliūties apvažiavimas 50 km/h greičiu ir kt., bei važiavimas realiame eisme. 

Praktikos egzaminą laikyti galima tik su specialia apranga: saugos šalmu, alkūnių, kelių ir pečių apsaugomis, pirštinėmis bei batais. Jeigu motociklininko apranga neturi ryškiaspalvių ir šviesą atspindinčių elementų, skirtų matomumui padidinti, egzaminuojamasis privalo vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais. 

Svarbu pastebėti, kad ryškiaspalve liemene, mobilaus ryšio priemone, laisvų rankų įranga bei motociklininkui reikalinga specializuota apranga turi pasirūpinti pats egzaminą laikantis asmuo.

A kategorijos egzaminus galima laikyti tiek su „Regitros”, tiek ir su savo motociklu. Praėjusiais metais „Regitra” atnaujinto būsimų motociklininkų egzaminavimui skirtų transporto priemonių parką 8 motociklais. 

Primename, kad nuo 2017 m. ne tik A, bet ir A1 bei A2 motociklų kategorijų siekiantiems vairuotojams praktikos egzaminą „Regitroje“ galima laikyti su savo transporto priemone, kuri turi atitikti specialiuosius reikalavimus. 

Nuolatos analizuojame situaciją ir vertiname savo pajėgumus. Matydami kasmet augantį norinčiųjų įgyti A kategoriją vairuotojų skaičių, praėjusiais metais išskirtinį dėmesį skyrėme eilių į praktikos egzaminą mažinimui – nuo 2021 m. egzamino laukimo eilė vidutiniškai sutrumpėjo 7 dienomis. Taip pat, reaguojant į didėjančius egzaminų srautus, 2023 m. į darbą buvo priimti 8 egzaminuotojai. 

„Regitra“ būsimiems motociklininkams prieš vairavimo egzaminus pataria apsilankyti įmonės interneto svetainėje, kur galima rasti teorijos egzamino temas, patikrinimo prieš važiavimą klausimus bei kitus naudingus patarimus: https://www.regitra.lt/lt/paslaugos/egzaminai/praktiniai-patarimai-ruosiantis-egzaminams/motociklininkams

Taip pat dalinamės vaizdo klipu, kuriame patariame būsimiems motociklų vairuotojams, ko nepamiršti prieš atvykstant į A kategorijos egzaminą:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 161 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,