Mano Gargždai



Baseino ir sporto salės statybos – nestoja

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Gargždų daugiafunkcio pramogų ir sporto centro kompleksas kyla itin sparčiai. Statybų aikštelėje nenutrūkstamai verda darbai: jau užbaigtos baseino ir arenos pastatų monolitinės ir surenkamosios konstrukcijos, abi arenos uždengtos stogais. Žymint konstrukcinių darbų pabaigą, šiandien virš pastato iškeltas vainikas, tačiau dar laukia nemažai darbo, o pagal sutartį statybos darbų pabaiga numatyta 2025-ų metų rugpjūtį.

 

Gargždų daugiafunkcio sporto centro projektas išsiskiria ir projektuotojų dėmesiu įdomesniems architektūriniams sprendimams. Kaip įvardija patys projektuotojai, architektūrinė projekto idėja – sujungti atskirus tūrius į vientisą darinį. Išorinis fasado paviršiaus kontūras paverčiamas tarsi vienijančiu skydu, o pagrindinėms vidaus erdvių pertvaroms pasirinktos skaidrios faktūros. Visa tai kuria modernų, architektūriškai savitą komplekso stilių.

Šiuo metu jau užbaigtos baseino ir arenos pastatų monolitinės ir surenkamosios konstrukcijos, baseino bei sporto arenos pastatuose jau uždengtas stogas, sumontuotos langų aliuminio konstrukcijos. Netrukus bus sumontuotos daugiasluoksnės sienos, prasidės vidaus įrengimo darbai. Sklype taip pat įrengtos visos požeminės komunikacijos, lauko inžineriniai tinklai.

„Džiaugiamės, kad rangovas labai atsakingai vykdo sutartinius įsipareigojimus ir suplanuoti darbai neatsilieka nuo grafiko. Tikiu, kad tiek gyventojai, tiek į miestą užsukantys svečiai pastebi besikeičiantį vaizdą statybų aikštelėje“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Dariaus ir Girėno gatvėje kylančiame komplekse statomi du pastatai. Viename jų bus įrengtas baseinas su SPA zona. Baseinas turės keturis 25 m ilgio takelius, tribūnas, rūbines, administracines patalpas, SPA zoną su pirtimis bei sūkurine vonia. Baseinas bus su pakeliamu dugnu, kad čia galėtų vykti ne tik plaukimo, bet ir šuolių į vandenį nuo tramplyno treniruotės bei varžybos, mini vandensvydžio užsiėmimai. Be to, naudojant pakeliamo baseino dugno technologiją, bus galima organizuoti įvairias mankštas, pavyzdžiui, gydomąsias, reabilitacines. Baseine bus įdiegta naujausia ozonavimo technologija, kuri žymiai mažina chloro poreikį, jo kvapą.

Kitame pastate bus įrengta universali sporto salė. Čia treniruosis ir varžysis rajono tinklininkai, salės futbolo komanda bei kiti sportininkai. Komplekso statyboms Savivaldybė jau skyrė 8,5 mln. eurų, visos statybų sutarties vertė – 29,2 mln. eurų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 200 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,