Mano Gargždai



Daugiau nei pusantro šimto dalyvių gilino pilietinio pasipriešinimo žinias

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

„Būk tas pokytis, kurį nori matyti pasaulyje…“ – tokiais Mahatma Gandhi žodžiais galima įvardyti Klaipėdos rajono bendruomenės ryžtą ir siekį parodyti visiems, kad reikia viską pradėti nuo savęs. Balandžio 10-ąją antrą kartą į Gargždų „Kranto“ progimnaziją susirinko 161 kursų dalyvis, siekiantis įgyti teorinių bei praktinių žinių pilietinio pasipriešinimo tema.

 

Vasario 26 ir balandžio 10 d. įvairiausių Klaipėdos rajono savivaldybei priklausančių ir pavaldžių įstaigų vadovai, darbuotojai, pedagogai „Pilietinio pasipriešinimo kurso Nr. 1 ir Nr. 2“ metu susipažino su pilietinio pasipriešinimo pradmenimis, kaip reikia įvertinti kylančias grėsmes bei pasiruošti išgyvenimui, esant karo pavojui. Šių kursų metu dalyviai taip pat buvo supažindinti su galimomis karinėmis grėsmėmis, kaip reikia atskirti įvairią karinę techniką, informacijos sklaidą bei fiksavimą. Atlikdami įvairias užduotis, dalyviai galėjo įsivertinti jau turimas savo žinias, o naujas pabandyti prisitaikyti realiame gyvenime.  Be „Pilietinio pasipriešinimo kursų baigimo liudijimų“ kurso dalyviams buvo įteiktos metodinės knygos „Pilietinio pasipriešinimo abėcėlė. Patarimai, kaip kovoti be ginklų“, A. Daugirdo „Išgyvenimo atmintinė“ bei „Pilietinis pasipriešinimas: kaip identifikuoti priešą“. 

Dėkojame už vestus kursus Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos Pilietinio pasipriešinimo skyriaus Viešo administravimo specialistui Arnoldui Kulikauskiui bei Mykolo Romerio universiteto Strateginio valdymo ir politikos fakulteto Politikos mokslų katedros mokslų daktarui, „Neginkluotas pasipriešinimas: prielaidos, patirtys, retrospektyva minint Romo Kalantos pasiaukojimo jubiliejinius metus 1972–2022“ bei kitų knygų autoriui Ramūnui Trimakui (Pilietinio pasipriešinimo skyriaus Viešo administravimo specialistas).

„Pilietinio pasipriešinimo“ mokymai bus organizuojami ir toliau, tačiau kiekvienas  turi galimybę įgyti bazinių „Pilietinio pasipriešinimo“ žinių, apsilankius interneto platformoje www.mobilizacijosmokykla.lt. Joje galima išklausyti „Ginklų savininkų pilietinio pasipriešinimo kursą“, „Pasirengimo mobilizacijai“, „Pilietinio pasipriešinimo“, „Sąjungininkų atvykimo. Priimančios šalies paramos“ kursus bei įgyti kursų baigimo pažymėjimus. Prisijungimas prie platformos nemokamas, laisvai pasiekiamas iš bet kurios šalies ir tinklo.      

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 375 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,