Mano Gargždai



Klaipėdos rajono darželinukams – dar daugiau vietų: ieškoma rangovo Mazūriškių darželio statybai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Projektuotojų vizualizacija Projektuotojų vizualizacija

Klaipėdos rajono darželiuose ypač trūkstant vietų mažiesiems gyventojams, Savivaldybė ir toliau investuoja į ugdymo įstaigų plėtrą. Žengtas dar vienas svarbus žingsnis – jau ieškoma rangovo, kuris statys naują modernų darželį Sendvario seniūnijoje, Mazūriškiuose.

 

„Naujo darželio statyba – išties didelis žingsnis, siekiant įgyvendinti vieną svarbiausių mūsų tikslų – kurti naujas vietas, kurių taip trūksta, darželiuose ir užtikrinti, kad Klaipėdos rajono vaikai galėtų būti ugdomi arti namų. Sendvario seniūnijos gyventojų skaičius sparčiai auga, tad darželis čia itin reikalingas. Vos gavus leidimą jo statybai, imtasi ir tolimesnių veiksmų – ieškoma rangovo, kuris pastatys naują ir šiuolaikišką įstaigą. Naujas darželis palengvins ne vienos jaunos šeimos kasdienybę – pastate veiks net 8 grupės ir darželį galės lankyti 150 vaikų“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Darželis bus statomas Jurgaičių ir Juodžemių gatvių sankryžoje esančiame sklype. Įstaigoje veiks 2 grupės lopšelio amžiaus (2–3 m.) vaikams bei 6 grupės, kuriose bus ugdomi 3–6 m. ikimokyklinukai ar priešmokyklinukai.

„Vaikai darželyje praleidžia nemažą dienos dalį. Taigi svarbus ne tik kokybiško ugdymo užtikrinimas, bet ir jauki, moderni aplinka. Šiuolaikiškame vieno aukšto Mazūriškių darželyje taip pat bus aktų salė, patalpos sportui, kabinetai. Numatytos ir patalpos sensoriniam kambariui, papildomam vaikų ugdymui, kaip dailės, teatro ar konstravimo kambarys“, – sako Klaipėdos rajono vicemerė Violeta Riaukienė.

Bus sutvarkyta ir darželio aplinka, veiklų netrūks ir lauke – bus įrengti žalieji plotai, pavėsinės, sporto aikštelė, žaidimų erdvės, taip pat edukacinė zona.

Viešas pirkimas skelbiamas ČIA.

 

Užsakymo Nr. SAV-2024-05-22

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 522 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,