Mano Gargždai



Ar bus užtikrinamas ugdymas Dituvos pagrindinėje mokykloje?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Pagrindinis Dituvos pagrindinės mokyklos pastatas statytas dar XIX a. pab., jis įtrauktas į Kultūros vertybių registrą. Klaipėdos raj. savivaldybės nuotr. Pagrindinis Dituvos pagrindinės mokyklos pastatas statytas dar XIX a. pab., jis įtrauktas į Kultūros vertybių registrą. Klaipėdos raj. savivaldybės nuotr.

Artėjant mokslo metams, Savivaldybės administracijos direktorius Česlovas Banevičius lankosi švietimo įstaigose, kuriose vyko ar tebevyksta statybų darbai. Gargždų „Minijos“ progimnazijos rekonstrukcija jau užbaigta. Didžiausias rūpestis – Dituvos pagrindinė mokykla, tad kalbamės apie jos reikalus.

 

Mažiau negu mėnuo liko iki mokslo metų pradžios, – ar moksleiviai rugsėjo pirmąją galės sugrįžti į mokyklą, kaip planuojama organizuoti ugdymo procesą?

Taip, mokyklos auklėtiniams bus sudarytos sąlygos mokytis. Nors statybos darbai nenutrūks, pamokos vyks 3 naujai įrengtose patalpose, dar 2 planuojamos užbaigti remontuoti spalio-lapkričio mėnesiais. Taip pat ugdymui bus skirtas korpusas, kuriame sąmoningai nepradėjome jokių darbų – jis bus sutvarkytas, kai moksleiviai persikels į atnaujintas klases. Galime pasidžiaugti, kad projekto rangovas UAB „Žibai“ darbus atlieka laiku, stengiasi, kad statybos netrukdytų mokiniams ir pedagogams. Pernai mokykloje mokėsi 120 moksleivių, mišrią priešmokyklinę ir ikimokyklinę grupę lankė 14 vaikų.

 

Kokie darbai šiuo metu jau padaryti ir kokie bus atliekami?

Minėtose trijose patalpose darbai eina į pabaigą – grindys išbetonuotos, sienos ištinkuotos ir paruoštos dažyti. Taip pat pakeistas priestato stogas ir ruošiamasi jį pakeisti visą. Kadangi pagrindinis Dituvos pagrindinės mokyklos pastatas statytas dar XIX a. pab., jis įtrauktas į Kultūros vertybių registrą. Atsižvelgiant į Kultūros paveldo departamento reikalavimus, visas mokyklos stogas bus uždengtas molinėmis čerpėmis. Statybininkai pakeis ir nebetinkamas naudoti medines stogo konstrukcijas į naujas, nors didžioji dalis liks autentiškos – jos bus nuvalytos, atnaujintos. Taip pat užsakyti aukštų reikalavimų (nepraleidžiantys šilumos) langai mediniais rėmais, kurie yra nestandartinių techninių parametrų. Jų gamyba gali šiek tiek užtrukti. Pagal projektą, kultūros paveldo pastatas bus šiltinamas iš vidaus, o išorėje raudonų plytų mūrą numatyta restauruoti, kaip ir pamatus iš lauko riedulių. Iš vidinės pusės pamatai bus sutvirtinti. Ne kultūros paveldo priestatus šiltinsime iš lauko, sieną dengsime dekoratyviniu tinku. Spalvos ir medžiagos derės prie kultūros paveldo statinio. Vieną nedidelį priestatą, darkantį kultūros paveldo vertybę, nugriausime.

 

Kokia mokyklos rekonstrukcijos vertė?

Dituvos pagrindinės mokyklos rekonstrukcijos sutarties kaina – beveik 1 mln. 438 tūkst. Lt, iš jų Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir valstybės biudžeto lėšų – beveik 909 tūkst. Lt. Už šiuos pinigus bus modernizuotas stogas, pakeista dalis langų, apšiltinti pamatai ir fasadas, atlikta jų apdaila, įrengta nuogrinda, apšiltintos grindys, modernizuotos šildymo ir vėdinimo sistemos, dalis elektros instaliacijos. Iki rekonstrukcijos mokykla buvo šildoma kietu kuru, tad jos vadovams kasmet tekdavo rūpintis kuro įsigijimu, šildymo katilų kūrenimu, priežiūra. Įdiegus naują šildymo sistemą oras-vanduo, įrengus šilumos siurblį, viskas taps žymiai paprasčiau ir patogiau. Pusę milijono litų skyrus Klaipėdos rajono savivaldybei, bus pakeista dalis langų bei durų, įrengti stoglangiai, pakeista dalis stogo dangos, atlikta fasado ir vidaus apdaila, įrengta gaisrinė ir apsaugos signalizacijos, sutvarkyta teritorija. Suplanuota automobilių stovėjimo aikštelė, betoninių trinkelių takai.

 

Kada mokyklos bendruomenė galės atšvęsti įkurtuves?

Objektas pagal sutartį turi būti priduotas iki 2015 m. vasario pabaigos. Kol kas prašome visų būti kantriems ir supratingiems – užbaigus projektą mokyklos darbuotojams ir moksleiviams bus sudarytos geresnės sąlygos.

 

Rekonstruojama Dituvos pagrindinė mokykla:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 248 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,