Mano Gargždai



Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Bendradarbiavimo sutartį pasirašė Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Gintaras Jaloveckas. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Bendradarbiavimo sutartį pasirašė Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Gintaras Jaloveckas. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

 

Klaipėdos rajono savivaldybė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ąja rinktine.

 

Šia sutartimi siekiama šviesti ir informuoti visuomenę apie Lietuvos saugumo ir gynybos politiką, krašto apsaugos sistemą, Lietuvos kariuomenę, ugdyti pilietinę visuomenę ir kelti jos sąmoningumą, rūpintis Lietuvos kariniu-gynybiniu paveldu ir jo apsauga, iškilių asmenybių ir istorinių įvykių įamžinimu ir pagerbimu, taip pat rengtis valstybės sausumos teritorijos apsaugai ir gynybai bei ekstremalių situacijų valdymui Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje.

Bendradarbiavimo sutartį pasirašė Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Gintaras Jaloveckas.

„Pagal galimybes ketiname organizuoti bendrus renginius, įgyvendinti projektus, dalyvauti pratybose, mokymuose. Viename iš Savivaldybės įsipareigojimų yra numatyta didinti kario savanorio tarnybos patrauklumą rajone ir kurti palankią aplinką atlikti tarnybą, tad aptarėme galimybę Gargždų 302-osios pėstininkų kuopos karių savanorių atžaloms suteikti prioritetą, patenkant į Klaipėdos rajono savivaldybės ikimokyklinio ugdymo įstaigas“, – sakė Savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas.

„Klaipėdos rajonas būtų pirmoji Savivaldybė Lietuvoje, taip stiprinanti savanorių karo tarnybos patrauklumą. Karių savanorių šeimoms suteikta pirmenybė eilėje į vaikų darželius būtų gera paskata, nes laikas, skiriamas tarnybai, yra atimamas iš šeimos. Mat dažniausiai pratybos vyksta savaitgaliais. Be to, tikimės pritraukti ir daugiau rajono gyventojų tapti kariais savanoriais“, – kalbėjo Gargždų 302-osios pėstininkų kuopos vadas vyresnysis leitenantas Gintautas Razma. Jis užsiminė, kad kuopoje laukiami ir vaikinai, ir merginos, nebūtinai fiziškai stiprios. Jos gali būti paskirtos atsakingomis už radijo ryšio palaikymą. Kiekvienas žmogus kariuomenėje yra naudingas pagal savo gebėjimus, profesiją.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 250 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,