Mano Gargždai



Į Klaipėdos rajoną atvyksta Eurobusas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Trečiadienį 10 val. prie Gargždų kultūros centro, 13 val. Vėžaičių centre ir 16 val. Kretingalėje gyventojų lauks Eurobusas. Jo tikslas − apvažiuoti visas 60 Lietuvos savivaldybių ir informuoti apie svarbiausius su euro įvedimu susijusius klausimus.

 

Nuo pirmadienio Eurobusas pradėjo turą po šalies miestus ir miestelius. Eurobusu, pasak Finansų ministerijos pranešimo, po Lietuvą keliaus specialiai apmokyti, apie euro įvedimą gerai informuoti specialistai, kurie konsultuos gyventojus klausimais, susijusiais su būsima Lietuvos valiuta. Šalia Eurobuso vyks viktorinos, interaktyvūs žaidimai. Juose savo žinias ir gebėjimus galės išbandyti tiek jaunimas, tiek vyresnio amžiaus žmonės. Taikant naujausias technologijas parengtos užduotys informaciją pateiks įdomiai ir žaismingai, o svarbius faktus padės įsiminti lengviau. Žaidimų ir viktorinų dalyvių lauks prizai. Prie Eurobuso atėję verslininkai galės užpildyti specialią formą ir taip prisijungti prie Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo.

Eurobusas – tik viena iš informacinės kampanijos apie eurą priemonių. Rugsėjo pradžioje prasidės seminarai gyventojams ir verslo atstovams. Iki gruodžio pradžios visose Lietuvos savivaldybėse numatyta surengti mažiausiai 70 seminarų, kurių metu į gyventojams ir verslininkams rūpimus klausimus atsakys Finansų ir Ūkio ministerijų, Lietuvos banko ir kitų institucijų atstovai.

Visuomenės nuomonės tyrimai rodo, kad Lietuvos gyventojų palankumas euro įvedimo atžvilgiu per pastaruosius metus ženkliai išaugo. Liepos pabaigoje paskelbtos „Eurobarometro“ apklausos duomenimis, šių metų pavasarį, palyginti su 2013 m. rudeniu, pasisakančiųjų už Europos ekonominę ir monetarinę sąjungą su bendra valiuta euru padaugėjo 10 procentinių punktų – nuo 40 iki 50 procentų. Pasisakančiųjų prieš eurą dalis per šį laiką sumažėjo 8 proc. punktais iki 41 procento.

Lietuvos gyventojams aktuali informacija apie eurą teikiama svetainėje www.euras.lt, taip pat nemokama telefono linija 8 800 34 528.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 507 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,