Mano Gargždai



Paramos šeimai centro darbuotojos sės ant motorolerių

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Gerdos Muldarytės nuotrauka. Asociatyvi Gerdos Muldarytės nuotrauka.

Klaipėdos rajono paramos šeimai centro darbuotojos pas gyventojus, kuriems reikalingos socialinės paslaugos namuose, vyks ratuotos motoroleriais. Įstaiga ketina įsigyti 10 šių transporto priemonių.

 

Per dieną – 25 kilometrai

Praėjusią savaitę vykusiame Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje daug dėmesio buvo skirta strateginio veiklos plano siūlomiems pakeitimams. Įvairios įstaigos prašė skirti lėšų reikalingiems daiktams įsigyti, remonto darbams ir panašiai. Tarp jų – Klaipėdos rajono paramos šeimai centras.

Be kitų reikalingų daiktų Paramos šeimai centras nutarė, kad įstaigai pravers 10 motorolerių, atsieisiančių 40 tūks. Lt.

Motorolerius kaimo vietovėse naudos darbuotojai, teikiantys socialines paslaugas namuose.

Klaipėdos rajono paramos šeimai centro direktorė Jurinda Jasevičienė paklausta, ar kitose Lietuvos vietovėse praktikuojamas važinėjimas pas gyventojus motoroleriais, tvirtino, kad kitose savivaldybėse yra galimybė darbuotojams apmokėti autobusų bilietėlius.

„Mes gyvename kaimiškame rajone, kuriame – labai dideli atstumai ir yra vietų, į kurias autobusai nevažiuoja. Seniai galvojome apie motorolerius. Kai kurios mūsų darbuotojos per dieną nuvažiuoja po 25 kilometrus. Jos tai daro savo transportu – su dviračiais arba mašinomis“, – teigė J. Jasevičienė.

 

Motoroleriai – geriau nei dviračiai

J. Jasevičienė sakė, kad darbuotojos naujovių nesibaimina.

„Keletas darbuotojų su savo motoroleriais jau seniai važinėja, nes tai yra ekonomiškiausia transporto priemonė. Važiavimas dviračiu labai išvargina fiziškai ir, pavyzdžiui, jei žmogus dirba pilnu etatu ir per dieną turi aplankyti 5 žmones, kiek sugaišta laiko kelionėms. Motoroleriu greičiau bus galima pasiekti gyventojus. Visos jais važinėsiančios moterys turi automobilio teises, tad papildomai laikyti jų nereikės“, – aiškino Klaipėdos rajono paramos šeimai centro direktorė.

Pasak J. Jasevičienės, motorolerius planuojama pirkti paskutinį šių metų ketvirtį. Dar laukia nemažai laiko pareikalausiančios viešųjų pirkimų procedūros. Be to, kaip ji teigė, reikia pasidomėti, kurie motoroleriai geresni, ekonomiškesni ir patvaresni. Jei sutrukdys žiema, darbuotojos ant šių transporto priemonių sės pasitaisius orams.

Pasiteiravus, ar rajono keliai tinkami važinėjimui motoroleriais, J. Jasevičienė svarstė, kad, kaip bebūtų, jie labiau tinka nei dviračiai.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 139 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,