Mano Gargždai



Eismo situacijai gerinti Klaipėdoje – metaliniai kelių policininkai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos apskrities VPK nuotr. Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Policijos pareigūnai situaciją uostamiesčio keliuose prasidėjus rudeniui stebi atidžiau nei įprasta, tačiau vien tik vienkartiniai reidai negali visiškai apsaugoti nuo skaudžių eismo įvykių. Todėl Klaipėdos pareigūnai svarsto pasinaudoti užsienio kolegų patirtimi ir avaringiausiose sankryžose pastatyti manekenus - metalinius policininkus.

 

Kelių policijos pareigūnų siūlymą palaikantis miesto meras Vytautas Grubliauskas neabejoja, kad naujoviškas ir kūrybingas sumanymas pasitarnautų eismo kontrolei. Idėja su miesto vadovu pasidalijo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Keliaudamas po Austriją, pareigūnas atkreipė dėmesį į originalias priemones eismui kontroliuoti. Kelkraštyje iš tolo matomas eismą stebintis pareigūnas kiekvienam vairuotojui išsyk sukelia dėsningą reakciją: verčia pamažinti automobilio greitį ir apdairiau manevruoti. Nesvarbu, kad privažiavus arčiau paaiškėja, jog žmogaus ūgio figūra išmoningai pagaminta iš metalo, ant jo perkėlus uniformuoto vyro nuotrauką, – toliau važiuoji su šypsena, bet nepamiršti laikytis saugaus greičio.

Pasidžiaugęs užsienio kolegų originalumu, R. Šideikis nepraleido progos nufotografuoti šį originalų sprendimą. Neseniai su V. Grubliausku diskutuodamas apie avaringumo mažinimo būdus bei uostamiesčio vairuotojų sąmoningumo ugdymą, Klaipėdos AVPK Kelių policijos biuro viršininkas pasiūlė pasinaudoti austrų praktika.

Anot Klaipėdos mero, pastaruoju metu ieškoti naujų būdų, kaip atkreipti vairuotojų dėmesį į būtinybę ne tik paisyti kelių eismo taisyklių, bet ir atsižvelgti į žmogiškąjį veiksnį – atidžiau stebėti šalia esančius kitus eismo dalyvius, skatina daugelis sutapusių aplinkybių.

„Neseniai įvykę keli skaudūs eismo įvykiai, įprasta rudens pradžios įtampa bei kapitalinis Pilies tilto remontas, kuris pakoregavo transporto judėjimo schemas, skatina ieškoti būdų eismo situacijai gerinti . Suprantama, kuo šie sprendimai naujesni – tuo jie labiau veiksmingi, – įsitikinęs V. Grubliauskas. – Vadinamuosius gulinčius policininkus jau esame išmėginę. Manau, kad naujas, daug tikroviškesnis ir gerąja prasme žaismingesnis jų „formatas“ svariai prisidėtų prie eismo saugumo užtikrinimo.“

Aptarus šį sumanymą su Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Transporto skyriumi bei kitomis atsakingomis žinybomis, jį svarstoma pradėti įgyvendinti dar šiemet.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 217 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,