Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pasaulinė gyvūnų diena Gargžduose bus švenčiama jau penktą kartą

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi M.Mizaraitės nuotr. Asociatyvi M.Mizaraitės nuotr.

     Kaip jau tapo tradicija, paskutinį rugsėjo sekmadienį visi gyvūnų mylėtojai kviečiami švęsti Pasaulinės gyvūnų dienos. Gargžduose šiemet ji bus minima jubiliejinį - jau penktą kartą. Šventėje, kurioje žmonės kviečiami dalyvauti kartu su savo augintiniais, šiemet laukiama rekordinio dalyvių skaičiaus.

 

     Renginyje dalyvaus profesionalūs dresuotojai, kinologai, veterinarijos gydytojai, gyvūnų stilistai bei mitybos specialistai. Pasaulinė gyvūnų dienos šventė - tai proga ne tik pasidžiaugti retomis gyvūnų veislėmis, bet ir gauti vertingų specialistų konsultacijų.

 

     „Mūsų visuomenėje vis dar yra gajūs mitai apie gyvūnus augintinius ir jų priežiūrą. Pavyzdžiui, iki šiol pakankamai mažai žmonių yra girdėję apie pozityvius dresavimo metodus. Jais gyvūnai dresuojamas skatinant, bet jų nebaudžiant. Tikiu, kad tokie renginiai padeda šviesti visuomenę bei atkreipti dėmesį į opias problemas", - sako šventės iniciatorės bendrovės „Mars Lietuva" vadovė Aušra Žemaitienė.
Pernai į renginį dalyviai atsivedė ne tik šunis ir kates, bet ir atsinešė namuose auginamus šeškus, jūrų kiaulytes, triušius ir net sraigę. Organizatoriai tikisi, kad šiemet dalyviai bus ne mažiau kūrybingi.


     Pasaulinės gyvūnų dienos šventė Gargžduose bus švenčiama rugsėjo 28 d., sekmadienį, „Vaivorykštės" gimnazijos stadione. Renginio pradžia - 13 val. Pasaulinė gyvūnų diena pradėta švęsti 1931 metais po Florencijoje vykusios gyvūnų globos konferencijos, kai jos dalyviai nusprendė, jog spalio 4-oji, Šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo mirties diena, bus skirta gyvūnams pagerbti. Šią dieną siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gyvūnų apsaugą, elgesį su jais bei padėkoti gyvūnams už didžiulę jų svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,