Mano Gargždai



Naudotoms baterijoms surinkti – specialios dėžutės daugiabučių laiptinėse

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

     Atliekų rūšiavimas, ekologija – šiuo metu populiarios temos. Vis daugiau žmonių stengiasi gyventi harmonijoje su aplinka, teisingai, neteršdami gamtos, išmesti nereikalingus daiktus. Tačiau tai nėra masinis reiškinys, o dažniausiai pasiteisinimas, kodėl to nedarome, – nepatogu, arti namų nėra specialių konteinerių.

 

     Siekiant naudotų baterijų surinkimą padaryti patogesnį, bendrovė „Žalvaris" daugiabučių namų laiptinėse, gyventojų pageidavimu, įrengia specialias baterijų surinkimo dėžutes, kad gyventojams būtų kuo patogiau šias pavojingas atliekas tvarkyti tinkamai ir į sąvartynus patektų kuo mažiau panaudotų baterijų.

 

     Įmonės „Žalvaris" Klaipėdos filialo vadovo Mindaugo Nekrašiaus teigimu, „Žmonės šiandien jau žino, kad baterijas reikia rūšiuoti, tačiau dar nėra įpročio visas baterijas atiduoti baterijų surinkimo vietose, nors norinčiam tinkamai atsikratyti šia atlieka tereikia einant į parduotuvę nepamiršti pasiimti baterijų. Norėdami paskatinti žmones tinkamai tvarkyti baterijas, vykdome projektą: specialiai pritaikytas metalinės patrauklaus dizaino dėžutes kabiname tiesiog gyvenamųjų daugiabučių laiptinėse ir nuolatos jas prižiūrime – išvežame susikaupusias", − pasakoja M. Nekrašius.

 

     Pirmąsias dėžutes jau galima pamatyti ir Gargžduose. Kol kas šiomis baterijų surinkimo dėžutėmis naudojasi apie 30 daugiabučių. Jos yra visiškai nekenksmingos, specialiai pritaikytos baterijų ir galvaninių elementų surinkimui ir sandėliavimui, jokios kenksmingos medžiagos iš jų negali patekti į aplinką.

 

     Kviečiame daugiabučių namų administratorius, daugiabučių namų bendrijų, garažų bendrijų, sodininkų bendrijų pirmininkus bei jų atstovus šių metų lapkričio 6 dieną 14 val. atvykti į susitikimą su UAB „Žalvaris" atstovais dėl naudotų baterijų ir galvaninių elementų surinkimo dėžučių nemokamo pastatymo, kuris vyks Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdžių salėje (Klaipėdos g. 2, Gargždai).

 

     Jei norite patogiai ir saugiausiu būdu aplinkai atsikratyti netinkamomis naudoti baterijomis ir galvaniniais elementais bei gauti tinkamą informaciją, kreipkitės į UAB „Žalvaris" Klaipėdos filialą, skambinkite telefonu 8 640 52 253 arba VšĮ „Gargždų švara" telefonu (8 46) 45 17 18.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 161 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,