Mano Gargždai



Kitąmet „DAROM“ prioritetas bus vandens telkiniai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
2015 m. „DAROM“ vyks balandžio 25 d. Asociatyvi Gribžinių bendruomenės archyvo nuotr. 2015 m. „DAROM“ vyks balandžio 25 d. Asociatyvi Gribžinių bendruomenės archyvo nuotr.

Pirmajame Nacionaliniame „DAROM“ forume Vilniuje LR Vyriausybėje buvo aptarti 7 metų „DAROM“ veiklos reikšmingiausi faktai ir skaičiai − 900 tūkst. savanorių surinko daugiau kaip 25 tūkst. atliekų iš miestų, miestelių, miškų, parkų ir vandens telkinių visoje Lietuvoje. Forume dalyvavo LR Vyriausybės kancleris A. Mačiulis, LR aplinkos ministras K. Trečiokas, VšĮ „Mes Darom“ ilgamečiai savanoriai, Savivaldybių atstovai, mokslininkai, svečiai iš užsienio.

  

Klaipėdos rajono savivaldybę forume atstovavo Klaipėdos regiono „DAROM“ koordinatorė Agnė Zabrynaitė, Savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Virgilijus Liepinis ir vyriausiasis specialistas Remigijus Alšauskas.

  

2015 m. prioritetas bus vandens telkiniai. Forumo metu patvirtinta ir nubalsuota, kad 2015 m. „DAROM“ vyks balandžio 25 d. ir bus bendrai tvarkomos teritorijos tik patvirtintuose taškuose. „DAROM“ patruliai tik stebės, kad neatsirastų papildomų taškų, kurie nėra pažymėti. Taip pat pabrėžta, kad prevenciją bei visuomenės švietimą turi vykdyti ne tik Vyriausybė, bet ir kitos pelno nesiekiančios organizacijos.

  

Forumo metu buvo pristatytos ir kitos VšĮ „Mes Darom“ iniciatyvos: „Išsaugokime Neringą“, „Mes už švarią jūrą“, socialinis projektas „Narsioji širdis“. Taip pat savo patirtimi apie rengiamas akcijas pasidalino ir „Let‘s do it“ savanorė iš Estijos ir pakvietė prisijungti prie Viduržemio jūros vandenų valymo akcijos. Pirmieji „Let‘s do it“ akciją pradėjo estai, vėliau prisijungė Lietuva ir kitos šalys. Prieš kelias dienas akcija įvyko Albanijoje. Pasak svečio iš Estijos, tai tapo pasauline misija, lygiuojantis į tokias šalis kaip Lietuva, Latvija, Slovėnija, kurios savo iniciatyva sužibėjo visame pasaulyje.

   

Visus norinčius prisidėti prie kitų metų akcijos organizavimo reikalų kviečiu į Klaipėdos regiono „DAROM“ susitikimą.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 58 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,