Mano Gargždai



Atidaryta tautodailės paroda „Iš mūsų rankų“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Parodos atidarymas. Gargždų krašto muziejaus nuotr. Parodos atidarymas. Gargždų krašto muziejaus nuotr.

     Klaipėdos rajono tautodailė – įvairiapusė, jungianti keletą meno krypčių, pasižyminti stilistine ir technine įvairove. Klaipėdos rajono tautodailininkai – puoselėjantys gilias liaudies meno tradicijas, išsiskiriantys tapybinės plastikos, aplinkos jutimu, reiškiamų spalvų, raštų, skirtingų technologijų ir medžiagų jungimu.

 

     Klaipėdos rajono tautodailės darbų paroda Gargždų krašto muziejuje pristatoma devintąjį kartą. Parodos tema „Iš mūsų rankų". Parodoje autorinius kūrinius pristato dvidešimt Klaipėdos rajono tautodailininkų ir šeši kviestiniai svečiai.

     Eksponuojami tekstilės, medžio, tapybos, emalio, odos ir iš vytelių pinti darbai visi iš širdies į širdį, iš mūsų rankų į jūsų rankas. Kūrinių atlikime vyrauja tradicinių medžiagų ir technikų pasirinkimas bei derinimas, kur kiekvienas kūrinys atsiskleidžia savitu gyvenimo matymu. Kūriniams yra būdinga savita spalvų paletė ir tonai, nuotaikos perkėlimas į regimąją erdvę, formos išbaigtumas ar rašto sudėtingumas.

     Tautodailininkų darbai įkūnija tikrąsias liaudies meno vertybes, skatina prisiminti tradicinę paskirtį, įtemptoje gyvenimo gyvenimo tėkmėje ieškoti gilesnių prasmių.

     Paroda veiks iki 2015 sausio 13 d. Maloniai kviečiame apsilankyti parodoje.

 

Atidarymo akimirkos – Gargždų krašto muziejaus nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 682 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,