Mano Gargždai



„Ąžuoliuke“ švenčių laukimas pradėtas žiemos pasaka

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Jurgos Lukauskienės nuotr. Jurgos Lukauskienės nuotr.

Gruodis – laukimo ir ruošimosi didžiausiai metų šventei – šv. Kalėdoms – mėnuo. Kai už lango tamsa, kai vietoje baltučių snaigių dangus dovanoja lietų, tenka patiems susikurti žiemos pasaką.

 

„Ąžuoliuko“ lopšelyje-darželyje snaigės ir angelai ant eglės šakų „nutūpė“ auksarankių nėrėjų ir mezgėjų dėka. Mamos, močiutės, pedagogės, auklėtojų padėjėjos išdabino žaliaskarę savo nėriniais. Kalėdinėmis kompozicijomis buvo papuošti darželio langai ir laiptinės.

Gruodžio 16 d. meninio ugdymo pedagogė Daiva Paškauskienė pakvietė Klaipėdos rajono ikimokyklinių įstaigų pedagoges, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus atstovus į muzikinę-literatūrinę inscenizaciją „Žiemos pasaka“.

Tai jau penktasis gabių ir talentingų vaikų ugdymo projektas. Sniego karalienė (auklėtoja Rasa Andriušienė) ir Ledinukas vedė klausytojus snieguotais pasakos takeliais. Skambėjo angelėlio, eglutės, snieguolių, nykštukų, kiškučių, raganiukių, linksmųjų besmegenių dainos. Jaukioje žibintų šviesoje, aidint „Giliuko“ ansamblio moterų (Jurgitos Šiaulienės, Almos Urbonienės, Dalijos Zopelienės, Kristinos Antanavičiūtės, Gintarės Gagilaitės, Linos Makarovienės) ir vaikų atliekamai „Aleliuja“, pajutome vieni kitų ir šv. Kalėdų artumą...

Dėkojame visiems bendruomenės nariams, kūrusiems šį kalėdinį stebuklą.

 

Jurgos Lukauskienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 378 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,