Mano Gargždai



„Žiniuko mokyklėlėje“ – prasmingos atostogos

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
„Žiniuko mokyklėlės" dalyviai „Žiniuko mokyklėlės" dalyviai

     Jau penktus metus gyvuojančio edukacinio projekto „Žiniuko mokyklėlė" koordinatorės Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Irena Barbšienė ir Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Rankelienė pakvietė rajono pradinių klasių mokinius prasmingai ir įdomiai leisti žiemos atostogas.


     Pirmajame edukacinio projekto užsiėmime „Sportiniai automobiliai, jų įranga ir saugumas" su vaikais bendravo Klaipėdos rajono automobilių sporto klubo „Žaibas" prezidentas Leonidas Ivanovas ir „Lietuvos Lancia klubo" prezidentas Rimantas Stapulionis. Lektoriai demonstravo sportinių automobilių įrangą, klubų atributiką, pasakojo apie varžybų iššūkius. Vyko „Šviesa kelyje" akcijos pristatymas. Primename, kad šią akciją globoja ir koordinuoja vairuojančių moterų asociacija „Racing ladies". Asociacijos prezidentė yra žymaus lenktynininko Dariaus Jonušio žmona Asta Jonušienė. Akcija siekiama, kad kaip įmanoma daugiau vaikų būtų supažindinti su saugumu kelyje, aprūpinti smagiomis šviesą atspindinčiomis liemenėmis su įvairiais logotipais bei žymių žmonių parašais su palinkėjimais. Šioje paskaitoje Dalius Petrauskas (2000 m3 autokroso Lietuvos regionų taurės čempionas) vaikus labai nudžiugino savo palinkėjimais ir pasakojimais apie varžybų įspūdžius.


     Rajono pradinių klasių mokiniai taip pat dalyvavo dviejų paskaitų cikle „Amatas – gyvenimo pamatas". Meniniu mokinių pasirodymu, kurį ruošė Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos mokytojos Rasa Linkienė ir Ilona Stonienė, buvo pasveikinti visi „Žiniuko mokyklėlės" dalyviai.
Edukaciniame užsiėmime „Seniausieji Kuršių nerijos gyventojų amatai" Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja ekspertė Danutė Elena Raudienė ir jos mokinė Dominyka Macaitė pateikė daug įdomios informacijos apie pagrindinį Kuršių nerijos gyventojų amatą. Užsiėmimo dalyviai sužinojo, kas yra kurėnas, ką reiškė žvejui šermukšnio šakelė ir dar daug kitų įdomių faktų. Visi paskaitos dalyviai kūrė spalvingas vėtrunges.


     Gausus būrys vaikų dalyvavo ir paskaitoje „Šventinė namų puošyba. Žaislai iš siūlų". Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytojos metodininkės Virginija Milaknienė ir Justina Monstavičienė ragino vaikus parodyti savo sumanumą, kūrybingumą. Visi kartu kūrė šventinę nuotaiką, svajojo.


      Norisi pasidžiaugti, kad paskaitose vaikai buvo aktyvūs, žingeidūs, kūrybingi, o lektoriai sumaniai sukūrė prasmingas edukacines erdves.

 

„Žiniuko mokyklėlės" akimirkos Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 235 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,