Mano Gargždai



Pirmasis metų ženklintas atvirukas – SGD terminalui įprasminti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuvos pašto nuotr. Lietuvos pašto nuotr.

     Tik prasidėjus 2015-iesiems Lietuvos paštas į apyvartą išleido pirmuosius šių metų ženklintus atvirukus. Atvirukas skirtas įprasminti vieną svarbiausių nuo Nepriklausomybės laikų įgyvendintą energetikos projektą Lietuvoje – Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą.

 

     Ženklintame atviruke vaizduojamas SGD terminalo pagrindinis simbolis – laivas-saugykla „Independence". Specialiai šiam ženklintam atvirukui fotografiją paruošė fotomenininkas Algirdas Kubaitis. SGD skirtame atviruke atspausdintas ir netradicinis Lietuvos pašto spaudas, kuriame vaizduojamas jūrinis simbolis – inkaras.

 

     „Ryt „Klaipėdos naftai" išauš dar viena istorinė – simbolinė diena. Džiaugiuosi, jog bendradarbiaujant su Lietuvos paštu SGD terminalas tapo energetiniu simboliu kuriančiu naują istorinį etapą Lietuvoje ir atviruko formoje. Istoriniam įvykiui atminti išleistas atvirukas įamžina visų mūsų (Lietuvos piliečių) pasiekimą bei tikslą, jog drauge galime įveikti sudėtingiausius projektus ir tuo didžiuotis", – prieš atviruko pasirodymą apyvartoje sakė Mantas Bartuška, AB „Klaipėdos nafta" generalinis direktorius.

 

     Lietuvos pašto Pašto ženklų leidybos departamento vadovas Ervinas Vaišnoras tikisi, kad naujasis ženklintas atvirukas padės skleisti žinią pasauliui apie Lietuvoje įgyvendinamus svarbius projektus.

 

     „Pašto ženklai, vokai, atvirukai ir kiti filateliniai gaminiai yra viena iš galimybių šaliai papasakoti apie savo laimėjimus ir pasiekimus, iškilias asmenybes, kultūrą ir paveldą. Viliuosi, kad šis ženklintas atvirukas pasieks ne vieną šalį ir suteiks galimybę pasaulio gyventojams iš arčiau pažinti Lietuvą", – kalbėjo E. Vaišnoras.

 

     Ženklintieji atvirukai ypatingi tuo, kad juose iš karto yra atspausdintas pašto ženklas, taigi siuntėjui nebereikia papildomai pirkti pašto ženklą.

 

     Suskystintųjų gamtinių dujų terminalui skirtą ženklintą atviruką sukūrė Lietuvos pašto Pašto ženklų leidybos departamentas. Atviruko pardavimo kaina 1,51 Eur, o atviruke atspausdintas pašto ženklo nominalas 0,81 Eur. Tokio nominalo atvirukas tinkamas siųsti į Europos šalis pirmenybiniu paštu, o į kitas šalis – ne pirmenybiniu paštu.

 

     Atvirukas apyvartoje pasirodo šiandien, sausio 10 dieną ir bus platinamas Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos centriniuose paštuose bei Vilniaus 9-ojo pašto poskyryje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 303 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,